Που φτάσαμε; Ομιλεί αδιάντροπα ο παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου: “Ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να υπερασπίζεται τη νομιμότητα”, του υπέδειξε ευθαρσώς ο Χριστοδουλίδης

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία από το ΓΤΠ, PIO




Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ* – Λευκωσία

Πολύ θετικές εντυπώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιούργησε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, που εκφώνησε από του βήματος της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τον σημαντικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην διακεκαυμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής πάντοτε εντός του πνεύματος και του γράμματος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Με πειστικά επιχειρήματα και επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν εφαρμόζεται a la carte, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, αντίκρουσε τις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ως μαινόμενος ταύρος είχε εκφράσει σε ομιλία του την προτεραία προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

  • Κατάφωρα παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με πλήρη περιφρόνηση προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού καθώς και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος ακραίος ισλαμιστής ξεδίπλωσε την αναθεωρητική πολιτική και τις παράλογες διεκδικήσεις της Άγκυρας σε βάρος ολόκληρης της Κύπρου και των θαλάσσιων περιοχών όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Περαιτέρω, δεν παρέλειψε ούτε και φέτος να επαναλάβει με το γνωστό του ύφος και στόμφο την έκκληση του προς τη διεθνή κοινότητα όπως προβεί σε αναγνώριση του παράνομου και καταδικασμένου μορφώματος που η Τουρκία δημιούργησε στην υπό την στρατιωτική κατοχή της γη των Ελληνοκυπρίων.

Για μια ακόμα φορά επανέλαβε τη δική του λύση για το εθνικό μας θέμα, αυτή των δύο κρατών στην Κύπρο. Λύση που θα οδηγούσε στη δημιουργία μιάς συνομοσπονδίας στο νησί ώστε να δύναται η Τουρκία να ελέγχει ολόκληρη την Κύπρο και τους φυσικούς της πόρους.

Οι επιδιώξεις της Άγκυρας παραβιάζουν την συμφωνηθείσα από τη διεθνή κοινότητα λύση του Κυπριακού. ” Η παρανομία που απορρέει από την παράνομη εισβολή, την επιθετικότητα και τη χρήση βίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί και αυτή είναι η απάντηση μου, και η απάντηση της διεθνούς κοινότητας”, αντέτεινε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Με μια επίδειξη ισχύος και προσπάθεια όπως εμπεδώσει η διεθνής κοινότητα τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, ενεδύθη ο Ερντογάν την τήβεννο του κατηγόρου και του δικαστή άλλων χωρών.

  • “Ο επιτιθέμενος, ο παραβάτης του διεθνούς δικαίου , δεν μπορεί να υπερασπίζεται τη νομιμότητα ούτε να δείχνει με το δάκτυλο τους άλλους”, υπέδειξε ευθαρσώς προς τον Τούρκο πρόεδρο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Αφού εκτονώθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης με την ομιλία του , ο Ερντογάν φόρεσε το ψευδοχαμόγελο του καλού γείτονα που επιζητεί τη λύση των διαφορών επί τη βάσει της δικής του ερμηνείας του διεθνούς δικαίου και, μετέβη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος συνοδευόμενος από τον αρχικατάσκοπο και τώρα Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Ο οποίος φορούσε γαλάζια γραβάτα προφανώς για υπόμνηση του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας που διδάσκεται ακόμα και στα παιδιά του δημοτικού στην Τουρκία ώστε να προετοιμάζονται για την επέκταση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

* Λόρια Μαρκίδη
Πρέσβης ε.τ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το χρονικό των υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς στο Κυπριακό είναι θλιβερό: Από το ενιαίο κράτος φτάσαμε στη φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: