“Τα πολεμικά αεροσκάφη μας θα πλήξουν δυνατά στόχους στη Μέση Ανατολή”, το μήνυμα του Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προανήγγειλε αντίποινα, “η επίθεση απέτυχε”, δήλωσε…

epa11635984 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike near Yaroun village in southern Lebanon, as seen from the Israeli side of the border, northern Israel, 01 October 2024. EPA, ATEF SAFADI




Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προειδοποίησαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ότι πολεμικά αεροσκάφη τους θα συνεχίσουν να πλήττουν «δυνατά» τις επόμενες ώρες στόχους «στη Μέση Ανατολή».

«Η πολεμική αεροπορία συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε (ξημερώματα Τετάρτης), θα συνεχίσουμε να πλήττουμε (στόχους) στη Μέση Ανατολή δυνατά, όπως κάνουμε εδώ κι έναν χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, μερικές ώρες αφού το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ, εκτοξεύοντας 180 πυραύλους εναντίον της επικράτειάς του.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε το βράδυ της Τρίτης ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε (χθες το βράδυ) και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

  • Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ανάμεσά τους —για πρώτη φορά— και υπερηχητικούς πυραύλους, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσαν πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Τον Ιούνιο του 2023, το Ιράν αποκάλυψε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, που βάφτισε Φάταχ, τονίζοντας πως είναι ικανός να κινείται με ταχύτητα δεκαπενταπλάσια αυτής του ήχου.

Ο τότε πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί διατεινόταν την εποχή πως το συγκεκριμένο όπλο θα αυξήσει την «αποτρεπτική ισχύ» της Ισλαμικής Δημοκρατίας και θα φέρει περισσότερη «ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα και στην περιφέρεια».

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ευέλικτοι και μπορούν να κινούνται σε χαμηλό υψόμετρο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η τροχιά τους και δυσχεραίνει την αναχαίτισή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Τεχεράνη, Iran

«Στον κατάλληλο τόπο και χρόνο» η ηχηρή απάντηση στο πυραυλικό μπαράζ του Ιράν, προειδοποιεί το Ισραήλ * 3 τραυματίες – καμιά αναφορά σε μείζονες ζημιές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: