«Σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ την οποία καταδικάζει

European Union’s High Representative for Foreign Affairs and Security Policy, Josep Borrell, speaks as he opens the Schuman Security and Defence Forum 2024 conference in Brussels, Belgium, 29 May 2024. EPA, OLIVIER HOSLET




Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, οι οποίες συνιστούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια, τονίζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

Επισημαίνει ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την ασφάλεια του Ισραήλ και για τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Διαδοχικά κύματα επιθέσεων και αντιποίνων τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη σειρά συγκρούσεων, αναφέρει ο Πίτερ Στάνο και υπογραμμίζει ότι η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη να συμβάλει στη μείωση των εντάσεων και στην αποτροπή ενός επικίνδυνου περιφερειακού πολέμου.

Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τον σκοπό αυτό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή με όλους τους παράγοντες, καταλήγει.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ

“Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ”, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτηση του στο “Χ”.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποιεί ότι “ο επικίνδυνος κύκλος των επιθέσεων και των αντιποίνων κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο” και προσθέτει ότι απαιτείται “άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλη την περιοχή”.

Προσθέτει, τέλος, ότι “η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη να συμβάλει στην αποτροπή ενός περιφερειακού πολέμου”.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ της Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Απειλές κατά των ΗΠΑ από τις ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες του Ιράκ: «Στόχος όλα τα αμερικανικά συμφέροντα εάν υπάρξει επίθεση κατά της Τεχεράνης» δηλώνουν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: