Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μετά από πρόσκληση Πιερρακάκη: Στο τραπέζι η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως για τις διαγραφές φοιτητών

FILE PHOTO Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης (2Α) σε Συνόδο των Πρυτάνεων στην Πάτρα, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ




Έκτακτη, διαδικτυακή Σύνοδος Πρυτάνεων συγκλήθηκε και συνεδριάζει αυτή την ώρα, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη Σύνδος πραγματοποιείται μετά από σχετικό αίτημα του κ. Πιερρακάκη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το θέμα της Συνόδου, ωστόσο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μέσω επιστολής του Υπουργού, χωρίς όμως να συνοδεύεται από συγκεκριμένη αναφορά στη θεματολογία ή τους λόγους που οδήγησαν στην έκτακτη σύγκληση της Συνόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foititikanea.gr, ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα που μπορεί να αναφερθούν στην έκτακτη συνάντηση είναι η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως για τις διαγραφές φοιτητών, ο οποίος ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου, από τον Σεπτέμβριο του 2025 θα ξεκινήσουν οι πρώτες διαγραφές φοιτητών που έχουν υπερβεί το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Foititikanea.gr

Μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ από σήμερα για όσους διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα: Ανάρτηση Μητσοτάκη στα σόσιαλ μίντια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: