Χαρές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Προσδέθηκε η κάψουλα της SpaceX που θα φέρει σπίτι τους 2 αστροναύτες που πήγαν για 8 ημέρες αλλά ξέμειναν [video]

Από την «υποδοχή» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό / Φωτογραφία: Screenshot via BBC




Η κάψουλα της SpaceX που στάλθηκε για να φέρει πίσω δύο αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προσδέθηκε.

Η κάψουλα Dragon, η οποία έχει δύο κενές θέσεις για τους Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς, προσδέθηκε στις 17:30 ανατολικής ώρας.

Σύμφωνα με το BBC, το ζευγάρι έφτασε στον σταθμό με τη νέα κάψουλα Starliner της Boeing για οκταήμερη αποστολή τον Ιούνιο, αλλά αναγκάστηκε να παραμείνει εκεί λόγω βλάβης που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τώρα αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη τον Φεβρουάριο.

Η κάψουλα Dragon απογειώθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα το Σάββατο μεταφέροντας τον αστροναύτη της NASA Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ.

Ο Χέιγκ, ο οποίος έχει ξαναβρεθεί στον ISS, και ο Γκορμπούνοφ θα ενταχθούν στο πλήρωμα του διαστημικού σταθμού πριν μεταφέρουν τους Γουίλμορ και Γουίλιαμς πίσω στη Γη.

Με πληροφορίες από BBC

Δυο ευκαιρίες για να δούμε «τον κομήτη του αιώνα» από το Νέφος του Όορτ: Ήταν ορατός για τελευταία φορά από τη Γη όταν οι Νεάντερταλ περπατούσαν στον πλανήτη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: