Σύγχυση στη Βρετανία για τις προθέσεις Στάρμερ στη σχέση με πιθανή αναθεώρηση του Brexit: Αποκαλυπτική επίσκεψη στις Βρυξέλες και συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ. EPA/WILL OLIVER *** Local Caption *** 54651886




Ο Keir Starmer θα χρησιμοποιήσει τη συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτή την εβδομάδα για να προετοιμάσει το έδαφος για μια ανοιξιάτικη αναθεώρηση της συμφωνίας της Βρετανίας για το Brexit, εν τω μέσω προειδοποιήσεων ότι οι στενότεροι δεσμοί θα είναι απαραίτητοι στην απελπισμένη αναζήτηση της κυβέρνησής του για ανάπτυξη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Ursula von der Leyen στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. Ωστόσο, η Υπουργός Εσωτερικών Yvette Cooper εξακολουθεί να αντιτίθεται σθεναρά σε μια συμφωνία που θα επέτρεπε στους νέους να μετακινούνται πιο ελεύθερα μεταξύ Ευρώπης και ΗΒ, μέτρο που οι διπλωμάτες της ΕΕ θεωρούν κλειδί για να ξεκλειδώσουν πιο σοβαρές συνομιλίες την άνοιξη.

Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας θεωρείται ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΒ την επόμενη άνοιξη. Περαιτέρω συζητήσεις αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο για την προετοιμασία της συνόδου, αν και πηγές δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν τα αποτελέσματα….

Το κατά πόσον το ΗΒ θα δεσμευτεί σε οποιαδήποτε συμφωνία για τους νέους κάτω των 30 ετών διαμορφώνεται ως ένα πρώιμο τεστ για το πόσο σοβαρός είναι ο Starmer όσον αφορά την προτεινόμενη από αυτόν επαναφορά των σχέσεων. Οι διπλωμάτες της ΕΕ έχουν ενοχληθεί έντονα από την περιγραφή της πρότασης εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης ως «ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων», επισημαίνοντας ότι οποιοδήποτε σύστημα θα είναι χρονικά και ηλικιακά περιορισμένο….

Η Ντάουνινγκ Στριτ παραμένει αντίθετη σε μια συμφωνία για την κινητικότητα των νέων. Ωστόσο, γνώστες των Εργατικών δήλωσαν ότι η Cooper παραμένει ο μεγαλύτερος αντίπαλος, δεδομένης της επιθυμίας της να μειώσει τη μετανάστευση…

Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι οι Εργατικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επανένταξης στην τελωνειακή ένωση ή την ενιαία αγορά της ΕΕ – τα μόνα μέτρα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, υπάρχει σύγχυση στις τάξεις των Εργατικών σχετικά με την προθυμία του Starmer να αναλάβει πολιτικούς κινδύνους προκειμένου να ανοίξει μια σημαντική αναδιαμόρφωση της συμφωνίας για το Brexit την άνοιξη….

Guardian [Starmer visit to Brussels could lead to overhaul of Brexit deal]

Λουκέτο σήμερα στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά λόγω απεργίας: Ολο και πιο περίπλοκες συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν τα συνδικάτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: