Ο υπουργός Όστιν «άδειασε» και τον Τζο Μπάιντεν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μαζί με το Ισραήλ… Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Συνέβη το εξής παράξενο χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα, πριν ξεκινήσει η χερσαία εισβολή του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Από τη μία ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ζητούσε την κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο και το δήλωσε δύο φορές σε μία μέρα, από την άλλη είχαμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που παθητικά ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι θα ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση,.

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι ανησυχεί περισσότερο από όσο νομίζουμε και θα αισθανόταν καλύτερα αν σταματούσαν οι συγκρούσεις. “Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα”, ήταν το μήνυμα του.

Ακολούθησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμντ, που χόρευε για αρκετή ώρα γύρω από τις λέξεις για να ομολογήσει ότι αυτή τη φορά το Ισραήλ ενημέρωσε πλήρως την Ουάσιγκτον για τα σχέδια του.

  • Το βράδυ ήταν η σειρά του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν. Ανακοίνωσε ότι η Αμερική υποστηρίζει την περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο και τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ, ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Γιοάβ Γκάλαντ, στον οποίο ανέφερε αυτό που οι πάντες υποψιάζονταν.

“Ο υπουργός Ώστιν επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στο Ιράν, τη λιβανική Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη”, είπε ο εκπρόσωπος και ανακοίνωσε τη συμφωνία τους:

“Συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διάλυσης της υποδομής των επιθέσεων κατά μήκος των συνόρων για να διασφαλιστεί ότι η λιβανική Χεζμπολάχ δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις τύπου της 7ης Οκτωβρίου στις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ”.




  • ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ;

Σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP και Reuters από την Ουάσιγκτον (μέσω του ΑΠΕ_ΜΠΕ):

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι διεξάγει «αυτήν τη στιγμή» περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Έτσι μας ενημέρωσαν, ότι διεξάγουν αυτήν τη στιγμή περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα», διευκρίνισε ο Μάθιου Μίλερ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν μπορεί να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για χερσαίες επιχειρήσεις «περιορισμένης κλίμακας», ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ απάντησε: «Αυτό αντιλαμβανόμαστε».

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ελλάδα και η Κύπρος έλαμψαν κυριολεκτικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ (video): Ηγέτες, υπουργοί και διπλωμάτες είχαν δεκάδες συναντήσεις στοχεύοντας κρίσιμες χώρες και ηπείρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: