Έκτακτη είδηση: Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την “στρατιωτική επιχείρηση” του Ισραήλ στο Λίβανο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάλαντ

Secretary of Defense Lloyd J. Austin III conducts a joint press conference with Israeli Minister of Defense Yoav Gallant in Tel Aviv, Israel, to discuss regional security, opportunities to expand military cooperation, and escalating violence in the West Bank. DoD photo by U.S. Navy Petty Officer 2nd Class Alexander Kubitza




Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν (Lloyd J. Austin III) μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογο του Γιοάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου για να επανεξετάσουν τις εξελίξεις στα θέματα ασφάλειας και τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο, αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

Ο υπουργός Ώστιν επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στο Ιράν, τη λιβανική Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διάλυσης της υποδομής των επιθέσεων κατά μήκος των συνόρων για να διασφαλιστεί ότι η λιβανική Χεζμπολάχ δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις τύπου της 7ης Οκτωβρίου στις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός υπουργός επιβεβαίωσε εκ νέου ότι απαιτείται διπλωματική απόφαση για να διασφαλιστεί ότι οι άμαχοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο κ. Όστιν και ο κ. Γκάλαντ συζήτησαν τη σημασία της τελικής μετάβασης από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια διπλωματική οδό για την παροχή ασφάλειας και σταθερότητας το συντομότερο δυνατό.

Ο Αμερικαανός υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε καλή θέση για να υπερασπιστούν το αμερικανικό προσωπικό, τους εταίρους και τους συμμάχους απέναντι στις απειλές από το Ιράν και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη και είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν οποιονδήποτε παράγοντα να εκμεταλλευτεί τις εντάσεις ή να επεκτείνει τη σύγκρουση.

Ο κ. Όστιν και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας συζήτησαν τις σοβαρές συνέπειες για το Ιράν σε περίπτωση που επιλέξει να πραγματοποιήσει μια άμεση στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Το Ισραήλ κτύπησε και τη Συρία, αναχαιτίστηκαν «εχθρικοί στόχοι» στην περιοχή της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η Δαμασκός: Έχασε τη ζωή της μία τηλεοπτική δημοσιογράφος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: