Για την περίπτωση εσπευσμένης απομάκρυνσης Γάλλων υπηκόων: Προληπτική ανάπτυξη πολεμικού πλοίου, η Μελόνι ζητά προστασία των αμάχων

epa11634073 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike near Al Khiam in southern Lebanon, as seen from the Israeli side of the border, northern Israel, 30 September 2024. EPA, ATEF SAFADI




Αποβατικό και ελικοπτεροφόρο σκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε χθες Δευτέρα από τη νοτιοανατολική Γαλλία για τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Λιβάνου, όπου θα λάβει θέση «προληπτικά», για την περίπτωση που απαιτηθεί επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης Γάλλων από τη χώρα.

Για τα παραπάνω ενημέρωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στο Παρίσι.

Το ελικοπτεροφόρο θα βρίσκεται σε «5 ως 6 ημέρες» στη ζώνη αυτή της ανατολικής Μεσογείου, μετά την αναχώρησή του από τον λιμένα της Τουλώνης, εξήγησε η ίδια πηγή.

Πέρα από ελικόπτερα, μεταφέρει «τακτικό σχηματισμό» που θα επιχειρήσει σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων της Γαλλίας από το έδαφος του Λιβάνου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: «Παρακολουθώ στενά τη δραματική κατάσταση στον Λίβανο και είμαι σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας» της Ιταλίας, ανέφερε αργά το βράδυ η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι.

«Προτεραιότητα παραμένει η προστασία των αμάχων, όπως και των στρατιωτών» του ιταλικού αποσπάσματος που είναι ενταγμένο στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (UNIFIL), οι οποίοι «βρίσκονται στον νότιο Λίβανο», πρόσθεσε.

«Η Ιταλία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με συμμάχους της για τη σταθεροποίηση των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπως και για την επιστροφή όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Χρειάζεται επειγόντως αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο. Η Ιταλία θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο που της αναλογεί», καθώς ασκεί κατά την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G7, συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Σε κατακόκκινο συναγερμό οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή: Το Πεντάγωνο ενισχύει την αμυντική του διάταξη, εντολή για προστασία και του Ισραήλ αν κτυπήσει το Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: