Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Αυτόκλητοι «εκδικητές» απειλούν μέσω TikTok τις δράστριες, παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στιγμιότυπο από βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Photo via glomex, ert tv




Σε αυτεπάγγελτη έρευνα προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τα πάρα πολλά βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε πλατφόρμα social media και αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα των κοριτσιών που φέρονται να επιτέθηκαν σε βάρος της 14χρονης στην Γλυφάδα, ενώ καλούν και σε πράξεις βίας σε βάρος τους.

Παράλληλα από την ΕΛΑΣ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο».





Το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ομάδες ανηλίκων έχουν ανοίξει βεντέτα με τις τρεις κοπέλες που φέρονται ότι χτύπησαν το κορίτσι, αναζητώντας, παράλληλα, όλους όσοι συμμετείχαν στη συντονισμένη επίθεση.

Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς στο TikTok κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στην 14χρονη.

Στα επίμαχα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν «εκδίκηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα η εφαρμογή SafeYOUth για την κακοποίηση ανηλίκων: Αυξήθηκαν κατά 46% οι συλλήψεις για νεανική βία το 2024 [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: