Το Ισραήλ κτύπησε τους Χούθι στην Υεμένη: Πλήγματα σε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και λιμάνι * «Κανένας τόπος δεν είναι μακριά για μας» λέει ο Γκάλαντ [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ισραηλινή επίθεση κατά των Χούθι της Υεμένης. Screenshot via Facebook@StandWithUs /




Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X, ο ισραηλινός στρατόςαναφέρει ότι  κτύπησε τους Χούθι στην Υεμένη, με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ να δηλώνει πως “κανένας τόπος δεν είναι μακριά για μας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται «σε μια αεροπορική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σήμερα, δεκάδες αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροπλάνων ανεφοδιασμού και πληροφοριών… επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος Χούτι στις περιοχές της Ρας Ίσα και τη Χοντέιντα στην Υεμένη.

«Ο Ισραηλινός Στρατός επιτέθηΚε σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και σε ένα θαλάσσιο λιμάνι, που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή πετρελαίου».

  • Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντάιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη.

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, είχαν ανοίξει μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το Σάββατο ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος.

  • «Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Γκάλαντ παρακολούθησε την εξέλιξη της επιχείρησης στην Υεμένη από την αίθουσα διοίκησης και ελέγχου της πολεμικής αεροπορίας.

Απ’ την πλευρά του ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε: «Μόλις επιτεθήκαμε στους Χούθι στην Υεμένη. Ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε ακόμη πιο μακριά. Δεν πρόκειται για μήνυμα, πρόκειται για πράξεις»

Με πληροφορίες από BBC και Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Είκοσι χρόνια προετοιμασίας: Πώς έγινε η δολοφονία του Νασράλα 20 μέτρα κάτω από τη γη * Πόσο βαθιά στον πυρήνα της Χεζμπολάχ έχει διεισδύσει το Ισραήλ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: