Άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ο Ναμπίλ Καούκ, νεκρός από ισραηλινά πυρά * Η σιιτική οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο των Καούκ και Καράκι

Nabil Qaouk, IDF, tweet

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στο X για την εξόντωση του αξιωματούχου της Χεσμπολάχ, Ναβμπίλ Καούκ. ΠΗΓΗ: @IDF




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναμπίλ Καούκ, σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Σάββατο, στο προπύργιο του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος στα προάστια της Βηρυτού, την επομένη του μαζικού βομβαρδισμού κατά τον οποίο σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Με ανάρτηση στο X (πρώην twitter) η IDF ανακοίνωσε ότι «ο διοικητής της μονάδας προληπτικής ασφάλειας της Χεζμπολάχ και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της, Ναμπίλ Καούκ, εξοντώθηκε σε ακριβές χτύπημα των IDF.

Ο Καούκ βρισκόταν κοντά στους ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ και συμμετείχε άμεσα σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του. Εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και θεωρούνταν σημαντική πηγή εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα του, έχοντας υπηρετήσει ως αναπληρωτής διοικητής της νότιας περιοχής στο Επιχειρησιακό Συμβούλιο, διοικητής της νότιας περιοχής και αναπληρωτής διοικητής του Επιχειρησιακού Συμβουλίου.

Οι IDF θα συνεχίσουν να χτυπούν και να εξοντώνουν τους διοικητές εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και θα ενεργούν εναντίον οποιουδήποτε απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ».

“Ο στρατός εξόντωσε τον τρομοκράτη Ναμπίλ Καούκ, διοικητή της μονάδας ασφαλείας (…) της Χεζμπολάχ και μέλος του κεντρικού συμβουλίου” της οργάνωσης, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

“Ο Ναμπίλ Καούκ θεωρείτο προσκείμενος στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και άμεσα εμπλεκόμενος στην προώθηση των τρομοκρατικών σχεδίων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του ακόμη και αυτές τις τελευταίες ημέρες”, ανέφερε ο στρατός.

Επιβεβαιώνει η Χεσμπολάχ

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στο AFP πως ο Καούκ σκοτώθηκε σε πλήγμα που σημειώθηκε το Σάββατο στα νότια προάστια της Βηρυτού, προσθέτοντας πως ήταν μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ και αρμόδιος για την ασφάλεια στο εσωτερικό της οργάνωσης.

Ο Ναμπίλ Καούκ εντάχθηκε στην οργάνωση στα χρόνια του 1980 και κατείχε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

«Το πλήγμα που σκότωσε τον Χασάν Νασράλα σκότωσε επίσης και τον Άλι Καράκι, τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η σιιτική οργάνωση.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε “δεκάδες” νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας “επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μαζικά πλήγμα με στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχος της Χεζμπολάχ και εγκαταστάσεις οπλισμού της οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και στο προπύργιό της στη Βηρυτό.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Κάιρο, Αίγυπτος

 

Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον Άξονα της Αντίστασης, λέει ο πρόεδρος της Ιρανικής βουλής: Θα κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε στην μάχη κατά του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: