Ομιλεί για δήθεν «σοβαρό λάθος, (που) υπονομεύει τις ισορροπίες»!!! Απειλεί πάλι η κατοχική Τουρκία για την ανανέωση εκ μέρους των ΗΠΑ της άρσης του εμπάργκο στην Κύπρο

FILE PHOTO Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Φωτογραφία Turkish MFA, @MFATurkiye




Το υπουργείο Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας εξέδωσε τα ξημερώματα απαράδεκτη ανακοίνωση σχετικά με την ορθή ανανέωση της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών, για άρση του εμπάργκο όπλων προς τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της νεάς συενργασίας με τη Λευκωσία, προχώρησε στην ανανέωση της άρσης του -έτσι κι αλλιώς- απαράδεκτου εμπάργκο εναντίον του θύματος της άνανδρης τουρκικής εισβολής και κατοχής, της Κύπρου.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από την Ουάσιγκτον που θα αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου αναφέρει:

«Ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παρατείνουν για έναν ακόμη χρόνο, από την 1η Οκτωβρίου 2024, την απόφασή τους να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης -όπως αναφέρει τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία- απόφαση που ελήφθη αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2020, το πεδίο εφαρμογής της οποίας επεκτάθηκε το 2022 και παρατείνεται το 2023.

Συμφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζονται στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της (παράνομης) “τδβκ” για το θέμα αυτό.

Αυτό το σοβαρό λάθος θα οδηγούσε σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα υπονόμευε τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή.

Μπροστά στις αυξανόμενες εξοπλιστικές δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής διοίκησης, πιστεύουμε ότι η “τδβκ” θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αυξήσει την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα».

Θρασύς και προκλητικός ο Τατάρ παρουσιάζει το θύτη ως θύμα και δηλώνει ανοιχτός σε ανεπίσημη συνάντηση με Χριστοδουλίδη για να δει «αν υπάρχει κοινό έδαφος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: