Έτσι θα λύσει το Κυπριακό ο Αντόνιο Γκουτέρες; Με ένα ανεπίσημο άτυπο δείπνο του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων, Κωνσταντίνο Αθανασίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ο κατοχικός ηγέτης Eρσίν Τατάρ άφησε ανοιχτή την πιθανότητα μιας ανεπίσημης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη για να διερευνηθεί αν υπάρχει κοινό έδαφος, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες.

Είχαμε ενημερώσει ότι θα αποφάσιζε ο Γενικός Γραμματέας μία διαδικαστική συνάντηση για να αποφύγει ένα ναυάγιο λόγω των απαράδεκτων όρων που έθεσε η Τουρκία και το ψευδοκράτος. Τώρα θα πάμε σε ένα “ανεπίσημο άτυπο δείπνο”!!!

Ο Τατάρ είπε ότι με την απουσία κοινού εδάφους συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα την πιθανότητα να συγκαλέσει μία συνάντηση για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα και το μέλλον του νησιού μας.

  • Θα ήθελα να υπογραμμίσω, ισχυρίστηκε, για ακόμα μία φορά ότι αυτή η ενδεχόμενη συνάντηση δεν θα περιλαμβάνει ουσιαστικά στοιχεία και δεν θα είναι μία επίσημη διαπραγμάτευση και δεν θα περιλαμβάνει στοιχεία αυτής της ξεπερασμένης ομοσπονδιακής δομής.

Μίλησε πάλι για την απαράδεκτη λύση στο Κυπριακό ζήτημα που θα βασίζεται στην ύπαρξη “δύο κρατών” και “δύο λαών” στο νησί.

Έκανε δηλώσεις ποταμό ο κατοχικός ηγέτης λέγοντας ότι οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει -με ευθύνη της Άγκυρας, βέβαια- και ότι η συνέχιση με ξεπερασμένες ομοσπονδιακές δομές δεν έχουν νόημα για την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να έχει -όπως είπε- σκεφτεί δημιουργικά και ζήτησε ξανά την αναγνώριση της δήθεν “κυριαρχίας και της ισότητας” των Τουρκοκυπρίων.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την υποστήριξή του υπέρ της αναγνώρισης της (παράνομης) “τδβκ” και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη διεθνή δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις πρέπει να βασίζονται στην κυριαρχική ισότητα, και αν αυτή δεν αναγνωριστεί, δεν θα εμπλακεί σε επίσημες συνομιλίες.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το “σκοτσέζικο ντους” του σκληρού Γκάλαντ στον καλοκάγαθο Όστιν και η βαθιά ικανοποίηση του Μπάιντεν για τον Νασράλα: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: