Πενθήμερο πένθος για τον Νασράλα κήρυξε το Ιράν, καταδικάζει τη δολοφονία του η Συρία

FILE PHOTO: An Iranian woman walks past an anti-Israel banner carrying pictures of Iranian missiles, in Tehran, Iran, 16 April 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε σήμερα πενθήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον μάρτυρα, τον μεγάλο Νασράλα και τους συντρόφους του (που έπεσαν) μάρτυρες και ανακοινώνω πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν» ανέφερε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna.

Η Συρία

Η Συρία, στενή σύμμαχος της Χεζμπολάχ, καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, κάνοντας λόγο για «αξιοκαταφρόνητη» επίθεση.

«Η σιωνιστική οντότητα επιβεβαιώνει, μέσα από αυτήν την αξιοκαταφρόνητη επίθεση, για άλλη μια φορά (…) την περιφρόνησή της για το διεθνές δίκαιο» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο συριακός στρατός δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποστήριξη» που προσέφερε ο Χασάν Νασράλα στη Δαμασκό, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σε τεντωμένο σχοινί ο Λίβανος: Yποστηρικτές της Χεζμπολάχ θρηνούν τον θάνατο του Νασράλα, συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Βηρυτού και πυρά από ενόπλους [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: