Ο Λόιντ Όστιν εκ μέρους των ΗΠΑ δηλώνει προσήλωση στην υποστήριξη της άμυνας του Ισραήλ: Προειδοποιεί το Ιράν και τους δορυφόρους του να μην τολμήσουν…




Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν (Lloyd J. Austin III) μίλησε χθες δύο φορές με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) για τα γεγονότα στον Λίβανο.

Τα παραπάνω αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, χωρίς να αναφέρει το όνομα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Τόνισε και τα εξής:

Ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του ενάντια στις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο υπουργός Ώστιν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και πληρεξούσιους από το να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή και προσηλωμένες στην άμυνα του Ισραήλ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ο κ. Λόιντ παραδέχθηκε χθες αργά το βράδυ ότι συνομίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάτ Γκάλαντ ενώ η επιχείρηση εναντίον του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, βρισκόταν σε εξέλιξη. Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί ενημερώθηκαν από τους Ισραηλινούς όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις, όχι λίγο πριν. Και αυτό τους ενοχλεί αφάνταστα.

Το απίστευτο (νέο) χουνέρι των Ισραηλινών στους Αμερικανούς: Ο σκληρός Γκάλαντ τηλεφώνησε στον Λόιντ Όστιν, ενώ η επιχείρηση κατά του Νασράλα ήταν σε εξέλιξη!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: