Στο τέλος θα φταίει η Google: Ο Τραμπ απειλεί με ποινικές διώξεις την μηχανή αναζήτησης (αν επανεκλεγεί)* Τον παρουσιάζει, λέει, κακό παιδί, ενώ αγιογραφεί τη Χάρις

FILE PHOTO Republican presidential candidate Donald J. Trump speaks during a campaign rally at the Georgia State Convocation Center in Atlanta, Georgia, USA. EPA, EDWARD M. PIO RODA




Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Παρασκευή να δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google, αν εκλεγεί πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εμφανίζει αδίκως αρνητικά άρθρα ειδήσεων για τον ίδιο, αλλά όχι για την αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, Καμάλα Χάρις.

Η καταγγελία -η τελευταία απειλή στην προεκλογική εκστρατεία από τον Τραμπ να ασκήσει την εξουσία της προεδρίας ως απάντηση σε πραγματικούς ή θεωρούμενους εχθρούς- έγινε με μια ανάρτηση στο Truth Social.

«Έχει διαπιστωθεί ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Καμάλα Χάρις», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Αν όχι, και με την επιφύλαξη των νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Τραμπ δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο να υπήρξαν περισσότερες αρνητικές ιστορίες για την εκστρατεία του από ό,τι για την εκστρατεία του Χάρις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν ήταν άμεσα σαφές τι τον ώθησε να ξεσπάσει εναντίον της Google.

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της Αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά, οι συντηρητικοί παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Ο πρόεδρος των μηνύσεων 

Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν η τελευταία περίπτωση κατά την οποία ορκίστηκε να διώξει υποτιθέμενους αντιπάλους του.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικού πράκτορα και μιας σειράς άλλων ανθρώπων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από τους δικούς του υποστηρικτές που εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

Και σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Παρασκευή, ο Τραμπ ζήτησε από έναν γενικό εισαγγελέα «σε ρεπουμπλικανικό έδαφος» να ερευνήσει την Πελόζι και τον σύζυγό της για τις αναφορές ότι είχαν πουλήσει μετοχές της Visa πριν το υπουργείο Δικαιοσύνης ασκήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας πιστωτικών καρτών.

Με πληροφορίες από Guardian

Από την Γκόθαμ Σίτι στη Λεωφόρο της Δόξας: 85 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα για το καλό, ο Μπάτμαν απέκτησε το δικό του αστέρι στο Χόλιγουντ [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: