Συστάσεις από τις Ευρωπαϊκές αρχές στις αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων

FILE PHOTO: epa08510604 Aircraft takes off at Orly airport. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Οι ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της “εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας”, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσαν δελτίο “συνιστώντας (στις αεροπορικές εταιρίες) να μην δραστηριοποιούνται εντός των εναέριων χώρων του Λιβάνου και του Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα πτήσης”, όπως γνωστοποίησε η EASA.

Εκτιμά πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις “στην ασφάλεια του εναέριου χώρου”.

Η σύσταση σε αυτό το στάδιο “ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου” αλλά μπορεί να “επανεξεταστεί, να προσαρμοστεί ή να αποσυρθεί ανάλογα με την αποτίμηση” της κατάστασης.

“Η EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει αύξηση ή μείωση των κινδύνων για τις αεροπορικές εταιρίες της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της απειλής”, ανέφερε.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει προπύργια της Χεζμπολάχ στον νότιο και ανατολικό Λίβανο καθώς και στα νότια προάστια της Βηρυτού, και δήλωσε σήμερα ότι σκότωσε τον ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα.

Το λιβανέζικο κίνημα ανακοίνωσε από την πλευρά του σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ενός κιμπούτς και στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Σε συναγερμό το Ιράν μετά την εξολόθρευση Ναρσάλα: «Η γραμμή του θα συνεχιστεί»* Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: