Οι ευθύνες για την απόδραση του ισοβίτη και οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο δεσπόζουν το Σάββατο στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η απόδραση του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους και οι ευθύνες για αυτήν, οι πληροφορίες για απομάκρυνση του συρματομπλέγματος από τη νεκρή ζώνη, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το Σάββατο.

Επίσης προβάλλονται οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο και το θέμα της απόρριψης λίστας υποψηφίων δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που υπέβαλε η Κύπρος

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απέρριψαν την πρώην δικηγόρο του Χριστοδουλίδη» γράφει ότι μια από τις τρεις υποψήφιες δικαστές που προτείναμε στο ΕΔΔΑ ήταν δικηγόρος του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τα έτη 2004-2007 και 2010-2012, η οποία “κόπηκε στο στάδιο των συνεντεύξεων”.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι άφαντος είναι ο δραπέτης-ισοβίτης, ο οποίος φέρεται να οπλοφορεί, ενώ έγιναν άλλες δύο συλλήψεις. Αλλού γραφεί ότι συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο ενώ υπάρχει δίλημμα στο Ιράν για εμπλοκή.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άφαντος ο δραπέτης, άφαντη και η ανάληψη ευθυνών”, γράφει ότι όλα συνηγορούν σε καλά προσχεδιασμένη και υποβοηθούμενη απόδραση του 42χρονου ισοβίτη, κάνοντας λόγο για “άλλο ένα φιάσκο με πολλούς υπευθύνους”.

Αλλού γράφει για νέα ορόσημο για την ηλεκτρική διασύνδεση τη Δευτέρα. Σε άλλο θέμα παρουσιάζει πως θα είναι οι φυλακές ανήλικων που θα λειτουργήσουν το 2026 στη Μενόγεια.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αφαιρούν σύντομα το συρματόπλεγμα», γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για να λήξει το πρόβλημα με τους 70 μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη και πως εντός Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Μετανάστευσης καταθέτει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για αφαίρεση του συρματοπλέγματος στην πράσινη γραμμή.

Αλλού γράφει ότι δεινοπαθούν στα πεζοδρόμια 2.500 άνθρωποι που είναι τυφλοί. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για love story του δραπέτη με πρώην φυλακισμένη Κολομβιανή, αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαίος ο προορισμός που αυτός φαίνεται να επέλεξε.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ορφανές οι ευθύνες για αδίστακτο βαρυποινίτη που κυκλοφορεί ελεύθερος», γράφει ότι η απόδρασή του είχε σχεδιαστεί από τον βαρυποινίτη μέσα στις Κεντρικές Φυλακές.

Αλλού αναφέρεται σε συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ Μίροσλαβ Γιέντσια κατά την οποία συζήτησαν την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι προβληματίζει την Επίτροπο του Παιδιού η εναλλακτική φοίτηση των παιδιών με παραβατική συμπεριφορά.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αστυνομία: Ο κατάδικος δραπέτης είναι οπλισμένος» γράφει ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δεσμοφύλακες και τα μέλη της ΜΜΑΔ μετά που τους ξέφυγε ο καταδικασθείς δολοφόνος.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κριτική δέχεται η Κυβέρνηση για την κατάργηση των μέτρων ανακούφισης από την ακρίβεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πάνω από €17 εκατομμύρια δόθηκαν σε βοήθεια από την Κυβέρνηση σε εθελοντικούς οργανισμούς.

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Τρεις υποτροφίες σε φοιτητές Βυζαντινών και Ελληνικών Σπουδών του Queen’s College, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δέχθηκε την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ–Καναδά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: