Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό: Τη στιγμή της επιχείρησης μιλούσαν οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ… Ιράν: «Το χτύπημα αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού»

Smoke rises following an Israel strike in Danieh, Beirut, Lebanon, 27 September 2024. The Israeli military (IDF) announced in a statement that they have “carried out a precise strike on the Central Headquarters of the Hezbollah” on 27 September. EPA/WAEL HAMZEH




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ανέφερε μία εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε αυτήν την επιχείρηση και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», είπε στους δημοσιογράφους η Σαμπρίνα Σινγκ.

Οι δύο υπουργοί μίλησαν ενώ ο Όστιν πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έπειτα από μια επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τα πλήγματα στη Βηρυτό από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Προειδοποιεί η πρεσβεία του Ιράν

Το σημερινό ισραηλινό πλήγμα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία–προπύργιο της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» που «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο.

Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία γράφει ότι οι δράστες αυτής της «σφαγής» θα λάβουν «τη δίκαιη τιμωρία τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
Κάιρο, Αίγυπτος

Ο ίδιος ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, ο Νασράλα, ήταν ο στόχος του νέου σφυροκοπήματος του Ισραήλ στο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό * Το Ισραήλ ερευνά αν ζει [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: