Είναι νεκρός ο Νασράλα; Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποφεύγει, λέει, ακόμα και τις εικασίες για την τύχη του: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Σήμερα το Ισραήλ επιχείρησε αυτό που πολλοί ανέμεναν, αλλά λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί, καθώς ήταν βέβαιοι ότι ο Χασάν Νασράλα είχε ήδη εγκαταλείψει το Λίβανο.

Ο Νασράλα ήταν ο στόχος των πιο σφοδρών -μέχρι αυτή τη στιγμή και από την αρχή του πολέμου-, ισραηλινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, στο σημείο όπου η Ιερουσαλήμ ήταν βέβαιη πως βρισκόταν ο Χασάν Νασράλα.

Είναι σημαντικό πάντως να πούμε ότι αυτή τη φορά οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν ενημερωθεί. Και λέω πρέπει διότι δευτερόλεπτα μετά την επίθεση “γέμισε” η Ουάσιγκτον με την πληροφορία ότι κτυπήθηκε σημείο όπου βρισκόταν ο Νασράλα.

Πάντως, η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν εμπλακεί και δεν ενημερώθηκαν επίσημα και εκ των προτέρων. Αλλά παραδέχθηκε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Ο κ. Όστιν βρισκόταν στο υπουργικό αεροπλάνο, πάνω από τον Ατλαντικό, και επέστρεφε στην Ουάσιγκτον από το Λονδίνο, όπου είχε επαφές τις προηγούμενες 24 ώρες. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε το τηλέφωνημα από τον σκληρό Γκάλαντ, με τον οποίο συνομιλεί καθημερινά, αν και τις τελευταίες λίγες μέρες είχε διακοπεί η επικοινωνία τους.

Η κ. Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν συμμετείχαν σε αυτήν την επιχείρηση των Ισραηλινών και τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε επανειλημμένα για το ποιος είχε την πρωτοβουλία της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργών, αλλά δεν απάντησε.

Την ίδια στιγμή της επίθεσης ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στα Ηνωμένα Έθνη, όπου είχε κάνει μία εμπρηστική ομιλία στοχεύοντας το Ιράν.

Όσοι παρακολουθήσαμε την ομιλία δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει.

«Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης: αν μας πλήξετε, θα σας πλήξουμε»΄

Αλλά έχουν έτσι τα πράγματα; Μήπως οδηγεί τα πράγματα προς τα εκεί; Να αναγκαστεί δηλαδή η Τεχεράνη να μπει στον πόλεμο.

Πάντως, θα συνεχίσει τους πολέμους και στη Γάζα και στον Λίβανο, εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ. Έχουμε μείνει με την εντύπωση ότι θα ακολουθήσει και χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο στο πρότυπο της επιχείρησης κατά της Χαμάς.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, για τα φοβερά πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό, που κατέστρεψαν μία ολόκληρη γειτονιά.

Σημειώνουμε ότι η εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Ακόμα αξιολογούμε το συμβάν και δεν έχουμε καμία πρόσθετη πληροφορία ή οποιεσδήποτε περαιτέρω λεπτομέρειες να παράσχουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος.

Η Σινγκ είπε ότι «μένει να φανεί» εάν η επίθεση του Ισραήλ θα θεωρηθεί ως κλιμάκωση. «Εξακολουθούμε να κάνουμε την αξιολόγηση», είπε.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ταγίπ εξαγοράζει Αμερικανούς πολιτικούς για τις βρώμικες δουλειές του, η αποκάλυψη του ρόλου του Έρικ Άνταμς: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: