Το Ισραήλ σταμάτησε στον αέρα πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι από την Υεμένη: Τουλάχιστον 92 νεκροί, 153 τραυματίες κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο

epa11626323 Smoke rise as a as a result of projectiles fired from south Lebanon on upper Galilee, northern Israel, 26 September 2024. EPA, ATEF SAFADI




Με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα μέσω Telegram, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν αρχικά την ενεργοποίηση «σε διάφορους τομείς του κεντρικού Ισραήλ» σειρήνων του συστήματος αεράμυνας, προτού εξηγήσουν πως οφειλόταν «σε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη» — προφανώς από το κίνημα των Χούθι.

Ο πύραυλος «αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ‘Arrow’», διευκρίνισαν λίγο αργότερα.

Πρόσθεσαν ότι «οι σειρήνες και οι εκρήξεις ακούστηκαν μετά την αναχαίτισή (του) και την πτώση συντριμμιών».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο χθες Πέμπτη στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 153, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Οι «επιδρομές του ισραηλινού εχθρού» προκάλεσαν τον θάνατο 40 ανθρώπων στον νότιο Λίβανο, άλλων 25 στην περιοχή Μπααλμπέκ-Χερμέλ (ανατολικά), 23 στην Μπεκάα (ανατολικά) και 4 στην περιοχή του Όρους του Λιβάνου (κεντροανατολικά), διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν περίπου 220 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ κατά τις επιδρομές του τελευταίου 24ώρου στον Λίβανο, ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αποθήκες όπλων και μαχητές της Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να περιλαμβάνει εικόνες από πλήγματα των προηγούμενων ωρών στον Λίβανο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός, Lebanon

Συνάντηση με τον Ερντογάν ανακοίνωσε ο Πούτιν στις 23 Οκτωβρίου: Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS το Καζάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: