Έξαλλοι οι Τούρκοι με story του Νάιτζελ Χέιζ από το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν: Του ζητούν να φύγει από τη Φενέρ, ακόμη κι από την Τουρκία [photos]

FILE PHOTO: Fenerbahce’s Nigel Hayes-Davis reacts during a Euroleague basketball match between Red Star Belgrade and Fenerbahce Istanbul. EPA/ANDREJ CUKIC




Στο στόχαστρο της τουρκικής κοινής γνώμης βρίσκεται ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας της Φενερμπαχτσέ, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, καθώς σε επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας,  Γερεβάν και σε μουσεία της πόλης, δημοσίευσε story εναντίον των ανθρώπων που όπως έγραψε «ενορχήστρωσαν την  γενοκτονία των Αρμενίων».

Ο 29χρονος ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της EuroLeague, δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες και videos από το κέντρο της πρωτεύουσας της Αρμενίας, από το μνημείο της Γενοκτονίας, από το μουσείο καλών τεχνών και από διάφορα άλλα σημεία που περιλαμβάνονταν στην βόλτα του.

  • Το story πάντως στο οποίο αναφέρεται στους “ενορχηστρωτές της γενοκτονίας” έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media, με Τούρκους να ζητούν την αποπομπή του από την Φενέρμπαχτσε, ενώ άλλοι χρήστες του ζητούν να αποχωρήσει από την χώρα.

 

 

Nigel Hayes Davis’ instagram post for Armenian genocide. VIA instagram

 

Η Τουρκία – σε αντίθεση για μια ακόμη φορά από την διεθνή κοινότητα – αρνείται την ύπαρξη γενοκτονίας και ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε εξόντωση, αλλά εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού….

Η θέση του Αμερικανού για τις φωτογραφίες

Πάντως, μετά τον σάλο, ο Αμερικανός επιχείρησε να δικαιολογηθεί και με δημοσίευσή του στο Instagram εξήγησε πως είναι απλώς ένας τουρίστας. Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθεί να εξευμενίσει τους Τούρκους, δεν παίρνει πίσω τα όσα έγραψε για τους «ενορχηστρωτές της γενοκτονίας».

«Σας ακούω, όμως εγώ πήγα απλώς να δω το μουσείο. Δεν γνωρίζω αρκετά για να ξεκινήσω το κήρυγμα. Μου είπατε ήδη ότι παίζω μπάσκετ στην Τουρκία, οπότε δεν πρόκειται να πω κάτι ασεβές. Είμαι απλώς ένας τουρίστας με έναν κάμεραμαν. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να είμαι αμερόληπτος» έγραψε ο Αμερικανός.

Στη συνέχεια έγραψε και αναλυτικότερο κείμενο σε story στα τουρκικά:

The second story that Nigel Hayes Davis posted on instagram, apologising for the “Armenian genocide” post. VIA instagram

«Μετά από την ανάρτησή μου, διαπίστωσα ότι το θέμα που κοινοποίησα σχετικά με την Αρμενία και την Τουρκία ήταν πολύ ευαίσθητο. Όσο κι αν προσπαθώ να μάθω, δεν ξέρω τα πάντα. Λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού για όσα μου έχει προσφέρει η Τουρκία, προσωπικά και επαγγελματικά, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν σκόπευα να προκαλέσω σκόπιμη ή υπονοούμενη ασέβεια προς την Τουρκία, την ιστορία ή τους πολίτες της.

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και μου έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, ξέρουν ότι αυτά που λέω είναι ειλικρινή. Δεν είμαι Τούρκος, οπότε δεν κατάλαβα τη βαρύτητα που φέρει αυτό το θέμα για όσους είναι Τούρκοι. Ελπίζω αυτό να εξαλείψει τυχόν παρανοήσεις ή παρερμηνείες σχετικά με τα λόγια, τις πράξεις μου και κυρίως τον χαρακτήρα μου. Θα ήθελα να ενημερώσω όσους πληγώθηκαν από αυτή την κατάσταση ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πόρτες του αύριο για την 11η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού * «Αθλούμαστε μαζί – δίνουμε ποιότητα στη ζωή»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: