Ο Ταγίπ εξαγοράζει Αμερικανούς πολιτικούς για τις βρώμικες δουλειές του, η αποκάλυψη του ρόλου του Έρικ Άνταμς: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Είναι επίσημο. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για διαφθορά, που έχουν σχέση με εξαγορά από ξένες κυβερνήσεις, κι ειδικά από την Τουρκία.

Το κατηγορητήριο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, βασίστηκε σε μια έρευνα που ξεκίνησε το 2021 και επικεντρώθηκε τουλάχιστον εν μέρει στο ερώτημα αν ο δήμαρχος συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση για να λάβει παράνομες εισφορές για την προεκλογική του εκστρατεία και ακόμα, αν ανέλαβε να εξυπηρετήσει την Τουρκία.

Ο εισαγγελέας κτύπησε τον Έρικ Άνταμς με πέντε ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με δωροδοκία, απάτη, συνωμοσία και συγκέντρωση εισφορών για την εκστρατεία του από ξένους υπηκόους. Αυτό δεν επιτρέπεται.

Το κατηγορητήριο περιγράφει υποθέσεις από το 2014 όταν ήταν Πρόεδρος του Μπρούκλιν, μέχρι που έγινε δήμαρχος της Νέας Υόρκης, όταν αυξήθηκε η επιρροή του σε παναμερικανικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δέχθηκε δώρα και από ένα κυβερνητικό αξιωματούχο της Τουρκίας, που επιδίωκε να αποκτήσει επιρροή μέσω του δημάρχου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «για σχεδόν μια δεκαετία, ο Άνταμς αναζήτησε και δεχόταν παράνομα οφέλη, όπως πολυτελή διεθνή ταξίδια, μεταξύ άλλων από πλούσιους ξένους επιχειρηματίες», ανάμεσα στους οποίους και Τούρκοι.




Ο Άνταμς κατηγορείται ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους και φέρεται να αναζήτησε και να δέχτηκε εισφορές, που χαρακτηρίζονται παράνομες.

Οι ανακριτές έφτασαν στο σημερινό σημείο, να τον κατηγορήσουν επίσημα δηλαδή, όταν είδαν περίεργες συμπεριφορές σε ότι αφορά το λεγόμενο Τουρκικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, το πολυτελέστατο κτίριο απέναντι ακριβώς από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Φαίνεται ότι έγιναν πολλές παρανομίες κατά το κτίσιμο του πύργου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από απίστευτη χλιδή, και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Νέας Υόρκης δεν έδιναν την άδεια για να χρησιμοποιηθεί.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν βιαζόταν διότι ήθελε να εγκαινιάσει ο ίδιος το Τουρκικό Κέντρο, οπότε ζητήθηκε η παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος τηλεφώνησε και έκλεισε το θέμα.

Το FBI φαίνεται ότι γνωρίζει πλέον τον τρόπο δράσης της Τουρκίας και βεβαίως τους παράνομους τρόπους εξαγοράς Αμερικανών πολιτικών, πιθανότατα και αξιωματούχων.

Η δίκη σίγουρα θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον…

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Ερντογάν δεν πήγε στη δεξίωση του ζεύγους των Μπάιντεν, και αναχώρησε χθες το απόγευμα για την Τουρκία, όταν το τουρκικό προξενείο της Νέας Υόρκης έλαβε την πληροφορία ότι οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ανακοίνωση που αφορούσε το δήμαρχο και την ανάμειξη της Τουρκίας στην εξαγορά του.

Πράκτορες της υπηρεσίας εισέβαλαν στη δημαρχιακή κατοικία σήμερα και κατάσχεσαν το αρχείο του δημάρχου, τους υπολογιστές του και ότι άλλο θα τους χρησιμεύσει. Του πήραν και τα κινητά τα οποία στη συνέχεια του επέστρεψαν.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στον Ερντογάν και η συνάντηση με τον Νετανιάχου: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: