Νέο ισραηλινό «πλήγμα ακριβείας» στη Βηρυτό: Νεκρός ο αρχηγός της μονάδας των drones της Χεζμπολάχ * Δυο μέρες μετά το χτύπημα που σκότωσε τον διοικητή της μονάδας πυραύλων [videos]

epa11626215 A man inspects a damaged appartment in a building at the southern suburb of Beirut following an Israeli raid, in Beirut, Lebanon, 26 September 2024. EPA/WAEL HAMZEH




Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν πλήρως κατεστραμμένο διαμέρισμα σε πολυώροφη πολυκατοικία.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», ενώ οι Times of Israel, μετέδωσαν ότι πηγές δήλωσαν ότι το χτύπημα στο προπύργιο της Χεζμπολάχ της Νταχιγιέ είχε στόχο τον επικεφαλής των εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ, που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τον στόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της τρομοκρατικής ομάδας μαζί με πυραύλους κρουζ και εναέρια άμυνα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Σρούρ διηύθυνε και διέταξε πολλές αεροπορικές επιθέσεις στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων οπλισμένων με εκρηκτικά drones και πυραύλων κρουζ.

Τα τελευταία χρόνια, λέει ο IDF, ηγήθηκε της κατασκευής drone της Χεζμπολάχ και ίδρυσε τοποθεσίες στον Λίβανο όπου η τρομοκρατική ομάδα κατασκεύαζε εκρηκτικά UAV, μερικά από τα οποία βρίσκονταν κάτω από πολιτικά κτίρια στη Βηρυτό.

Ο Σρούρ εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και κατείχε διάφορες θέσεις, όπως στην αεράμυνα της τρομοκρατικής ομάδας, στη μονάδα Aziz στη δύναμη Radwan και ως ακόλουθος της Χεζμπολάχ στην Υεμένη όπου συμμετείχε στις εναέριες δυνάμεις των Χούθι, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό.

To πλήγμα με στόχο τον διοικητή της μονάδας drones της Χεζμπολάχ έρχεται δυο μέρες μετά τον θάνατο του διοικητή της μονάδας πυραύλων της τρομοκρατικής οργάνωσης, επίσης από στοχευμένο πλήγμα στη Βηρυτό.

Έτοιμη η Πολεμική Αεροπορία να στηρίξει χερσαία επίθεση

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα αποτρέψει κάθε μεταφορά όπλων από το Ιράν προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και προετοιμάζεται για να υποστηρίξει τα στρατεύματα σε ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του λιβανέζικου κινήματος, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ.

«Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα μεταφοράς όπλων από το Ιράν στον Λίβανο», τόνισε ο υποπτέραρχος Τομέρ Μπαρ. «Η αισιοδοξία του Νασράλα πηγάζει από τις προμήθειες που στέλνει το Ιράν» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

«Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση. Είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που διαταχθεί. Είναι μια απόφαση που ανήκει στους ανωτέρους μας», είπε κατά την ομιλία του σε οπλίτες, βίντεο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Με πληροφορίες από The Times of Israel/ AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός, Lebanon

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι σκότωσε τον ανώτατο διοικητή της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό * «Ο Λίβανος είναι στο χείλος της αβύσσου» λέει ο Γκουτέρες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: