Τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους , συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, κρατώντας φάκελο με την υποψηφιότητα που πρόκειται να καταθέσει για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σωκράτης Φάμελλος, την ώρα που με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Το κείμενο της ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φάμελλου:

Πάμε όλοι μαζί!
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι.
Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας!
Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!

Επίσης στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προσήλθε ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου, να καταθέσει και επίσημα στα αρμόδια όργανα του κόμματος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, ο βουλευτής Χανίων δήλωσε πως παρέδωσε τις υπογραφές που συγκέντρωσε, συνολικά 32 λέγοντας πως προέρχονται από 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά. Επίσης είπε πως κατέθεσε και το πόθεν έσχες του για τη χρήση του 2023.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έστειλε σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας πως οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να απευθύνονται στους πολίτες, «με φτηνούς εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, όπως έχει κάνει γνωστό, θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην πλατεία Κουμουνδούρου, προκειμένου να καταθέσει και επίσημα στα αρμόδια όργανα του κόμματος την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει στην διάθεση του κόμματος και τα απαραίτητα συνοδευτικά της υποψηφιότητάς του, όπως την δήλωση “Πόθεν Έσχες” και την πρόταση υποψηφιότητας από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην Τρίπολη ο Κασσελάκης

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη, «το θέμα της συνεδρίασης ήταν η τοποθέτηση ανεμογεννητριών και συγκεκριμένα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αιολικού MORES της VOLTON, 298,2 MW, σε Μαίναλο, Τσεμπερού, Πάρνωνα και Αρτεμίσιο, καθώς και τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του αιολικού MORES ΙΙ της VOLTON, 155,4 MW στη Δυτική Μάνη».

Κατά τις ίδιες πηγές, «ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε σαφέστατα υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, αλλά κατά της άναρχης και άνευ σχεδιασμού τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ένα σχέδιο που θα έπρεπε να ήταν φιλικό προς το περιβάλλον εξελίσσεται σε εχθρικό».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη του Συμβουλίου και κόσμο που βρέθηκε εκεί που τον προέτρεπαν να “αντέξει” και εύχονταν “καλή δύναμη”», προσθέτουν από το επιτελείο του.

 

Συμβιβασμό ζητάει ο Ανδρέας Πάτσης για τα ψευδή «πόθεν έσχες»: Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε αίτημα διαπραγμάτευσης* Αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της ποινής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: