Μυστήριο με τον Ταγίπ Ερντογάν, δεν πήγε στη δεξίωση (ορθίων) του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, αν και το είχε ανακοινώσει: Επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη

epa11622546 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during the General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 24 September 2024. EPA/SARAH YENESEL




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του στη δεξίωση, που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετείχαν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη δεξίωση οι ηγέτες έχουν το περιθώριο μόνο μίας χειραψίας με τον κ. Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος του προέδρου Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 9:30 το πρωί.

Από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας δεν έγινε κάποια αναφορά για τους λόγους που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε στη δεξίωση που παρέθεσε η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γ. Μανδαλίδης
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στον Ερντογάν και η συνάντηση με τον Νετανιάχου: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: