Με άλμα στις τιμές των μετοχών άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ ο δείκτης STOXX 600

A screen displays a chart with the evolution of the main Spanish stock index IBEX 35 at Madrid’s Stock Exchange Market, Spain. EPA/Vega Alonso del Val




Άλμα σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στην αισιοδοξία που επικράτησε στην Ασία ύστερα από την είδηση ότι η Κίνα εξετάζει κεφαλαιακή «ένεση» για τις μεγαλύτερες της τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1% στις 524,56 μονάδες στις 10:10 ώρα Ελλάδας, πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 526,66 μονάδων.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας και των πρώτων υλών έδιναν τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη αναφοράς, με άνοδο πάνω από 3%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση 2,8% καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον ανεπίσημο στόχο της για την τιμή του πετρελαίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το αμερικανικό κράτος παραλίγο να κατεβάσει τα …ρολά: Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις Ηνωμένες Πολιτείες, απομένει η υπογραφή του κ. Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: