Σειρά επαφών υψηλού επιπέδιου του Κύπριου υπουργού εξωτερικών, με «σημαία» το Κυπριακό: Σήμερα η τριμερής Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας

FILE PHOTO Cyprus’ Foreign Minister Constantinos Kombos (L) and German Foreign Minister Annalena Baerbock EPA/OLIVIER HOSLET




Η Κύπρος επιδιώκει διεύρυνση του διπλωματικού της αποτυπώματος, μέσω επαφών με χώρες με τις οποίες δεν είναι συχνή η επικοινωνία, και με την προσπάθεια να είναι πάντοτε εστιασμένη στη δημιουργία κοινών στοιχείων, τα οποία θα δημιουργούν αμοιβαία επωφελή κατάσταση, όπως δήλωσε την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ο κ. Κόμπος είπε πως «συνεχίζεται σειρά επαφών στην εβδομάδα υψηλού επίπεδου στη Νέα Υόρκη, οι οποίες στηρίζονται σε τρεις βασικές παραμέτρους: Πρώτον ενημέρωση για το Κυπριακό, δεύτερον προώθηση της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τρίτον διεύρυνση του διπλωματικού μας αποτυπώματος, το οποίο διευρύνεται μέσω επαφών με χώρες με τις οποίες δεν είναι συχνή η επικοινωνία και με την προσπάθεια να είναι πάντοτε εστιασμένη στην δημιουργία κοινών στοιχείων τα οποία θα δημιουργούν αμοιβαία επωφελή κατάσταση”.

Πρόσθεσε πως σημαντικές είναι και οι δυο τριμερείς συναντήσεις. Η πρώτη επεσήμανε έγινε μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, ενώ την Πέμπτη, όπως ανέφερε, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας.

“Συνεχίζουμε τις επαφές στα πλαίσια του ρόλου τον οποίο διαδραματίζουμε στην περιοχή και στα πλαίσια της προώθησης της υποψηφιότητας μας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια υποψηφιότητα για την οποία οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 9η Οκτωβρίου”, ανέφερε ακόμη ο κ. Κόμπος.

Πρόσθεσε πως “ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας επέτρεψει για πρώτη φορά να συμμετέχουμε ως εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία και επηρεάζει το παγκόσμιο γίγνεσθαι ως προς το κρίσιμο για εμας ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

“Οι επαφές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με πυκνότητα και συχνότητα που απαιτεί ακριβώς ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει”, κατέληξε ο ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε στον ισλαμιστή Ερντογάν, σήμερα η σειρά του Έλληνα Πρωθυπουργού να βάλει στη θέση του τον νεοσουλτάνο: Επανένωση χωρίς ξένους στρατούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: