Ισχυρό κτύπημα στον φιλότουρκο δήμαρχο της Νέας Υόρκης: Ο Έρικ Άνταμς αναμένεται να κατηγορηθεί για αποδοχή χρημάτων ακόμα και από κυβερνήσεις, όπως η Τουρκία…

epa11580812 New York City Mayor Eric Adams (2-L) marches during the annual West Indian Day Parade in Brooklyn, New York, USA, 02 September 2024. EPA, SARAH YENESEL




Ο φιλότουρκος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν. Πρόκειται για ένα ισχυρότατο πλήγμα για τον πρωτοετή δήμαρχο που κάποτε αυτοανακηρύχτηκε το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι ακριβείς κατηγορίες δεν είναι δημοσίως γνωστές καθώς το κατηγορητήριο παραμένει σφραγισμένο.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος ερευνήθηκε για τις ανάρμοστες σχέσεις του με την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμα με τις κυβερνήσεις της Κίνας, του Ισραήλ, του Κατάρ, της Νοτιας Κορέας και του Ουζμπεκιστάν.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς έχει κατηγορηθεί για πράξεις του που συνδέονται με μια ομοσπονδιακή έρευνα, που αφορά τη διαφθορά.

Η έρευνα επικεντρώθηκε τουλάχιστον εν μέρει στο εάν, σε αντάλλαγμα για παράνομες δωρεές, ο κ. Adams πίεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εγκρίνει ένα νέο, πολυώροφο Τουρκικό Προξενείο στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια του κτιρίου.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης δωρεάν πτήσεις και αναβαθμίσεις πτήσεων που έλαβε ο δήμαρχος από την Turkish Airlines.

Ο προκλητικός, καθ’ όλα, δήμαρχος ισχυρίστηκε πάντως ότι διώκεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση επειδή μίλησε για τη μεταναστευτική κρίση της πόλης.

Το ιστορικό κατηγορητήριο – το πρώτο για έναν εν ενεργεία δήμαρχο της Νέας Υόρκης – αναμένεται να αποσφραγιστεί την Πέμπτη από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ Damian Williams, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας New York Times.

Ο Άνταμς θα παραδοθεί στην αστυνομία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφεραν πηγές.

«Πάντα ήξερα ότι αν σταθώ στη θέση μου για τους Νεοϋορκέζους, θα γίνω στόχος – και στόχος έγινα», είπε ο Άνταμς σε δήλωση του στην εφημερίδα The New York Post.

«Εάν κατηγορηθώ, δηλώνω ότι είμαι αθώος και θα το παλέψω με κάθε ουγγιά της δύναμης και του πνεύματός μου».

Σε μια δήλωση μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα, ο Άνταμς είπε ότι δεν θα παραιτηθεί και δεσμεύτηκε να «καταπολεμήσει αυτές τις αδικίες».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Το κατηγορητήριο κλείνει έναν χρόνο βαθύτερου νομικού και πολιτικού κινδύνου για τον δεύτερο μαύρο ηγέτη της πόλης, ξαναγράφοντας την ιστορία της πρώτης του εκστρατείας για το Δημαρχείο και ρίχνοντας ένα βαρίδι στην υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Άνταμς έχασε και τον αστυνομικό διευθυντή, όπως και άλλα ανώτερα στελέχη του Δήμου, που φαίνεται ότι έχουν σχέση με το κατηγορητήριο.

Αυτή η κίνηση από τους εισαγγελείς που εργάζονται για τον Damian Williams, τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το γραφείο του πραγματοποίησε μια σειρά επιδρομών σε κορυφαία μέλη της κυβέρνησης Adams, συμπεριλαμβανομένων δύο αντιδημάρχων και του αστυνομικού επιτρόπου τότε. , πολλοί από τους οποίους έχουν στενές και προσωπικές σχέσεις με τον δήμαρχο.

Το αμερικανικό κράτος παραλίγο να κατεβάσει τα …ρολά: Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις Ηνωμένες Πολιτείες, απομένει η υπογραφή του κ. Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: