Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ομιλεί για επίγεια «κόλαση» στον Λίβανο, αλλά ο Διεθνής Οργανισμός …κοιμάται: “Στο χείλος απόλυτης καταστροφής” λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

epa11622372 United Nations (UN) Secretary-General Antonio Guterres speaks during the General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 24 September 2024. EPA, JUSTIN LANE




Στον Λίβανο έχει ξεσπάσει πλέον επίγεια «κόλαση», τόνισε χθες Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην κρίση, καθώς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολά συνεχίζονται.

«Ο Λίβανος είναι στο χείλος της αβύσσου», επέμεινε, επαναλαμβάνοντας πως «ο κόσμος δεν μπορεί να αφήσει τον Λίβανο να μετατραπεί σε άλλη Γάζα».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Εγγύς Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος απόλυτης καταστροφής», προειδοποίησε χθες Τετάρτη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τον Λίβανο «με όλα τα μέσα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της επίθεσης του Ισραήλ.

«Η περιφέρεια βρίσκεται στο χείλος απόλυτης καταστροφής. Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε για την κρίση στον Λίβανο.

Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και το ΣΑ πρέπει να επέμβει για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας, είπε νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νέα Υόρκη, United Nations

Ο Μακρόν ζητά αποκλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ: Το Παρίσι προτείνει «προσωρινή» κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στον Λίβανο, ο πόλεμος στη Γάζα διαρκεί «υπερβολικά πολύ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: