«Ελιγμός εδάφους» ή γενικευμένος πόλεμος; Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στον Λίβανο * «Θα δει η Χεζμπολάχ τί είναι οι επαγγελματίες» λέει ο αρχηγός των IDF [video]

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων – IDF – μιλώντας σε στρατιώτες μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα με τον Λίβανο. Photo via IDF




Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είπε σήμερα, απευθυνόμενος σε στρατιώτες, ότι τα αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο θα συνεχιστούν, ώστε να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

«Ακούτε τα τζετ από πάνω μας; Χτυπάμε όλη την ημέρα», είπε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί απευθυνόμενος σε στρατιώτες μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. «Αυτό γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή είσοδό σας (σ.σ. στον Λίβανο) και να συνεχίσουμε να προσβάλουμε τη Χεζμπολάχ», πρόσθεσε.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός, ο Χαλεβί δηλώνει στους στρατιώτες ότι ο στόχος είναι «ξεκάθαρος: να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια. Για να γίνει αυτό, προετοιμάζουμε την ανάπτυξή της κίνησής μας (…) την είσοδό σας εκεί, την αντιπαράθεση με τους άνδρες της Χεζμπολάχ που θα δουν τι είναι οι επαγγελματίες, οι πολύ ικανοί και έμπειροι στρατιώτες».

«Είστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς, πολύ πιο έμπειροι από αυτούς, διεισδύετε στο εσωτερικό και καταστρέφετε τον εχθρό εκεί», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Λίγο νωρίτερα, ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης των IDF, Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, δήλωσε  ότι ο στρατός πρέπει να είναι «σθεναρά προετοιμασμένος» για μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο.

«Μπήκαμε σε μια άλλη φάση της εκστρατείας… Η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, με έμφαση στις ικανότητες και ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στους διοικητές και τα μέλη της οργάνωσης», είπε ο Γκόρντιν κατά την επίσκεψή του σε άσκηση προσομοίωσης χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο χθες.

«Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολύ σθεναρά προετοιμασμένοι για να εισέλθουμε στο Λίβανο σε έναν ελιγμό εδάφους», προσθέτει.

Παράλληλα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο ισραηλινός στρατός επιστρατεύει άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορα για επιχειρησιακές δραστηριότητες.

“Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την άμυνα του κράτους του Ισραήλ, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

 

Νετανιάχου: «Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί»

Αργά το βράδυ απόψε, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευσή του πως ο αγώνας εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα συνεχιστεί έως ότου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

«Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Κάνουμε χρήση βίας και τεχνασμάτων. Μπορώ να σας υποσχεθώ ένα πράγμα: δεν θα σταματήσουμε μέχρι (οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βορρά) να επιστρέψουν στα σπίτια τους», λέει ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει πως το βιντεοσκοπημένο μήνυμα με τη δέσμευση του ισραηλινού πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα εν μέσω φημολογίας ότι έχει ανάψει το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια προσωρινή παύση των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ, ώστε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενη εκεχειρία.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

Τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν 1.500 άνδρες της Χεζμπολάχ από τις ισραηλινές επιθέσεις σε βομβητές: Πώς αντέχει η οργάνωση; Όπλα από Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα – Σήραγγες μέσα σε βράχια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: