Κραυγή αγωνίας από Αίγυπτο, Ιορδανία και Ιράκ: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» προειδοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους

Smoke rises following an Israeli airstrike in Khan Younis, southern Gaza Strip, 08 September 2024. EPA, HAITHAM IMAD




«Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», εκτιμούν οι επικεφαλής της διπλωματίας της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία καταδικάζουν «την ισραηλινή επίθεση επί του Λιβάνου».

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν επίσης στη διοργάνωση μιας «τριμερούς συνόδου κορυφής» των ηγετών των τριών χωρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι υπουργοί καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση επί του Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ανοικτό πόλεμο», προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο καλούνται «η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν τον πόλεμο».

Επικαλούμενοι «την επικίνδυνη κλιμάκωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή», οι υπουργοί υπογραμμίζουν επίσης πως «για να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις τρεις χώρες, έπειτα από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαγδάτη, Ιράκ

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο αρχηγείο της Μοσάντ: Για πρώτο χτύπημα της οργάνωσης στο Τελ Αβίβ μιλά ο Ισραηλινός στρατός, αναχαιτίστηκε ο πύραυλος [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: