Επίθεση της Χεζμπολάχ στο αρχηγείο της Μοσάντ: Για πρώτο χτύπημα της οργάνωσης στο Τελ Αβίβ μιλά ο Ισραηλινός στρατός, αναχαιτίστηκε ο πύραυλος [βίντεο]

epa11563771 A Hezbollah unmanned aerial vehicle (UAV) crossing from Lebanon gets intercepted by an Israeli fighter jet over an area near the Lebanon-Israel border, as seen from northern Israel, 25 August 2024. The Israeli military stated that Israeli Air Force fighter jets are currently striking targets belonging to the Hezbollah organization that posed an imminent threat to the citizens of the State of Israel. EPA/ATEF SAFADI




Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του γενικού αρχηγείου της Μοσάντ, της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ.

“Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (…) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ”, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.

Το σιιτικό κίνημα πρόσθεσε ότι η Μοσάντ «ευθύνεται για τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ» και τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων της οργάνωσης.

Το χτύπημα παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ που έκανε γνωστό ότι για «πρώτη φορά» το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο εναντίον του Τελ Αβίβ.

«Είναι η πρώτη φορά που πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Αναχαιτίστηκε» από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

«Αφού ήχησαν σειρήνες στις περιοχές του Τελ Αβίβ και της Νετάνια, εντοπίστηκε ένας πύραυλος εδάφους- εδάφους προερχόμενος από τον Λίβανο και αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ ο στρατός επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις εντολές που έχουν εκδοθεί σχετικά με την πολιτική προστασία στο κεντρικό Ισραήλ.

Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, μεταξύ των οποίων η πόλη Νετάνια.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος

Συνεχίζεται η «τριπλή τραγωδία» στη Μέση Ανατολή: Νέο σημαντικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, νεκρό ανώτερο στέλεχος* Με πύραυλο στο Τελ Αβίβ «απάντησε» η οργάνωση

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: