Αντιδράσεις για τον διορισμό του νέου Γενικού Ελεγκτή, ανησυχία για Μέση Ανατολή αλλά και ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο διορισμός του νέου Γενικού Ελεγκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ ο τελευταίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, η πιο αιματηρή επίθεση του Ισραήλ εναντίον αμάχων στο νότιο Λίβανο, οι αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Καταναλωτή για τον Αύγουστο καθώς και οι επιβαρύνσεις στους καταναλωτές λόγω ρύπων και Τερματικού, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της “Διόρισε Ελεγκτή ή υπάλληλό του;” και γράφει ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας για το διορισμό του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή προκαλεί απορίες για την κρίση και την αντίληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς τη σημασία του έργου που επιτελεί ο ανεξάρτητος θεσμός. Προβάλλει επίσης τη μεγαλύτερη, όπως γράφει, σφαγή από το Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς από τα ισραηλινά πυρά στο Λίβανο. Γράφει αλλού ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Πρόεδρος με χρονοδιακόπτη ο Νίκος Χριστοδουλίδης» γράφει στο κύριο θέμα του ότι μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις απειλές Ζαχαρία Κουλία και την εξ ανάγκης ακύρωση υπηρεσιακού ταξιδιού της Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ‘θυμήθηκε’ να διορίσει αιφνιδιαστικά από την ΝΥ νέο Γενικό Ελεγκτή. Γράφει επίσης ότι επανέρχεται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών το θέμα ελέγχου των δημοσίων υπαλλήλων για αθέμιτο πλουτισμό. Αλλού προβάλλει τα προβλήματα των παιδιών με ρευματοπάθειες.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μπήκαν με φόρα σε προεκλογική» γράφει στο κύριο θέμα του ότι ξέσπασε και μέτωπο πρόωρης ανεπίσημης προεκλογικής εκστρατείας με βασικούς πρωταγωνιστές τον Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου. Γράφει επίσης ότι νεαρός μπήκε στο χειρουργείο για δεξί γόνατο και του χειρούργησαν το αριστερό. Αλλού αναφέρει ότι προς απόλυση οδηγείται ο Νίκος Λοϊζίδης, συνδικαλιστής αστυνομικός, για ανάρμοστη, όπως αναφέρει, συμπεριφορά.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Επιβαρύνσεις €1,8 δις στους καταναλωτές λόγω ρύπων και Τερματικού» γράφει ότι ο λογαριασμός για τους καταναλωτές συνεχίζει να διογκώνεται λόγω των υψηλών λογαριασμών του ρεύματος. Αλλού προβάλλει τις μεγάλες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα στο κρέας, λαχανικά και χόρτα, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Καταναλωτή για τον Αύγουστο. Γράφει επίσης ότι χιλιάδες είναι οι ανάγκες των καρκινοπαθών αφού κάθε χρόνο έχουμε 4 χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «’Αποφεύχθηκε η κρίση’ με τον νέο Γενικό Ελεγκτή» γράφει ότι ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου έλαβε συγχαρητήρια από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος είπε ότι αναλαμβάνει ρόλο με πολλές απαιτήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε λίγες ώρες καταγράφηκε στη Λευκωσία βροχόπτωση τριπλάσια της μέσης ποσότητας ολόκληρου του μήνα. Προβάλλει επίσης έκθεση με αρκουδάκια στο Κατάρ, ως ένδειξη συμπαράστασης για τον αριθμό των παιδιών στη Γάζα που έχασαν τη ζωή τους με την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ουραγοί στις μεταρρυθμίσεις του Ταμείου» γράφει ότι μόνο το 5% των οροσήμων και στόχων από τη μακρά λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει εκπληρώσει η Κύπρος. Αλλού αναφέρει ότι εκμεταλλευόμενοι τις αργίες της 1ης και 28ης Οκτωβρίου οι Κύπριοι ‘πετάγονται’ για τριήμερα στην Ελλάδα με προτίμηση την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γράφει αλλού ότι έντονες είναι οι παρενέργειες του υπερτουρισμού σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη και οι Κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Οι πάντες στη Μέση Ανατολή, και όχι μόνο, έχουν ανάγκη την ημικατεχόμενη Κύπρο: Εκπονήθηκε σχέδιο για μαζική εκκένωση του Λιβάνου μέσω της Μεγαλονήσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: