Η Αννίτα Δημητρίου, η γνωστή Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και των Εντυπώσεων: Την παρουσίασαν ότι …”έσωσε” την Κύπρο… Σε τι σόι χώρα ζουν οι άμοιροι Κύπριοι πολίτες!!!

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου απλά παρακολουθεί… Φωτογραφία από τον Δημοκρατικό Συναγερμό via Facebook




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ένας βουλευτής, που λόγω ηλικίας θα προήδρευε της Δημοκρατίας, ο κ. Ζαχαρίας Κουλίας, αποφάσισε ότι θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή. Προχώρησε δε και βολιδοσκόπησε πρόσωπο, το οποίο μάλιστα και αποδέχθηκε τον διορισμό!

Εάν, για παράδειγμα, προήδρευε της Δημοκρατίας ο κ. Άντρος Κυπριανού, τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο οποίος ηλιακά είναι μετά τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, προφανώς και δεν θα προχωρούσε στα μερικά 24ωρα που θα ασκούσε αυτά τα καθήκοντα, να διορίσει Ελεγκτή. Ο κ. Κυπριανού, χρόνια στο κοινοβούλιο και στο πολιτικό γίγνεσθαι λειτουργεί πάντα θεσμικά. Αυτό ως παρένθεση.

Στην εξίσωση των εξελίξεων με τα όσα προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο, από αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κουλία, μπήκε και η κ. Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής και των Eντυπώσεων, Αννίτα Δημητρίου, χωρίς προφανώς να διερευνήσει τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά πόσο δηλαδή μέχρι την Τετάρτη, που θα αναχωρούσε από την πολυπαθούσα αυτή χώρα, θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή, ακύρωσε ταξίδι της, για να μείνει στην Κύπρο και να σώσει τη χώρα!

  • Να μην προεδρεύσει, δηλαδή, της χώρας ο κ. Κουλίας από την Τετάρτη το μεσημέρι και μετά και κάνει πράξη τις εξαγγελίες του. Η ενέργεια της παρουσιάσθηκε ως σωτήρια. Θεωρήθηκε πως περίπου αυτή και μόνο αυτή «βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά». Έτσι κτίζεται και προεδρικό προφίλ.

Πρωί- πρωί, της Τρίτης ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας το όνομα του νέου Ελεγκτή, του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προφανώς και δεν προέκυψε «μετά από ολονύκτιο θρίλερ».  Θα μπορούσε να γινόταν διορισμός νωρίτερα; Προφανώς. Αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος, που διορίσθηκε την Τρίτη και όχι την περασμένη  Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο. Θα έπρεπε, όμως, η Προεδρία διά μιας ανακοίνωσης, ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο, να ανακοίνωνε ότι τις επόμενες ημέρες θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή. Αυτό θα απέτρεπε τις σκηνές απείρους κάλλους, που παρακολουθήσαμε το προηγούμενο τριήμερο.

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και τη Δευτέρα προσφώνησε ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντησε τον Γ.Γ. Αντόνιο Γκουτέρες και είχε κι άλλες συναντήσεις. Και στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει μέχρι και το Σαββατοκύριακο ενόψει του γεγονότος ότι θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει διμερείς κι άλλες επαφές. Κι αυτό γίνεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ειδικά για μια χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα συνεχιζόμενης κατοχής,  η παρουσία του ( εκάστοτε) Προέδρου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Σημειώνεται τούτο επειδή σε λίγο θα ακουστεί η άποψη ότι «δεν θα έπρεπε να πάει στην Νέα Υόρκη».

Ο διορισμός νέου Ελεγκτή

Ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, «κουβαλά» καλές συστάσεις, καλό βιογραφικό, που ταιριάζει με τη θέση στην οποία διορίσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχει διορισθεί σε μια θέση, στην οποία ο προκάτοχός του, κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και παρουσίασε σημαντικό έργο. Κι αυτός, ο κ. Παπακωνσταντίνου, προφανώς δεν μπορεί να τον χαμηλώσει τον πήχη, ούτε να περάσει από κάτω.

Πρόκειται για μια απαιτητική θέση, από την οποία οι πολίτες θέλουν τον Γενικό Ελεγκτή να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και να καταπολεμά τη διαφθορά και τη διαπλοκή.  Να μην χαρίζεται σε κανέναν.

Ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου έχει καλές συστάσεις και στο πεδίο αυτό. Μένει, βέβαια, να κριθεί στην πράξη. Η κοινωνία είναι ξεκάθαρη και το διαμηνύει ότι ζητά από Γενικό Ελεγκτή, διαφάνεια και μόνιμο πόλεμο με τη διαφθορά και τους διαπλεκόμενους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ας μην τα μπλέκουμε, ας μην τα μπερδεύουμε: Είναι στοίχημα της Ελλάδος και της Κύπρου το καλώδιο διασύνδεσης και όχι της Τουρκίας και του κάθε μιζαδόρου και απατεώνα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: