Η Κάμαλα Χάρις γυρίζει το παιχνίδι: Προβάδισμα νίκης από μία έως και επτά μονάδες δίνουν στην υποψήφια των Δημοκρατικών δύο νέες δημοσκοπήσεις

FILE PHOTO: epa11616731 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris speaks during a campaign event at Veterans Memorial Coliseum at Alliant Energy Center in Madison, Wisconsin, USA, 20 September 2024 (issued 21 September 2024). EPA/KAMIL KRZACZYNSKI




Προβάδισμα νίκης στην Κάμαλα Χάρις που κυμαίνεται από μία έως επτά μονάδες δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η πρώτη από αυτές του CNN/ SSRS προβλέπει εξαιρετικά αμφίρροπη την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις συγκεντρώνει 48% στην πρόθεση ψήφου έναντι 47% του Ντόναλντ Τραμπ, έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.074 ψηφοφόροι και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±3%.

Η δεύτερη δημοσκόπηση

Στη δεύτερη δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ και προηγείται με ποσοστό σχεδόν 47% έναντι 40% στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ενώ φαίνεται ότι κλείνει και την ψαλίδα από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την οικονομία.

Η τριήμερη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, δείχνει ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων η Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 46,61% και ο Τραμπ 40,48%, διαφορά περίπου έξι μονάδων.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, το διάστημα 11-12 Σεπτεμβρίου, η διαφορά τους ήταν περίπου πέντε μονάδες.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης ανέρχεται στις 4 μονάδες.

Στην ερώτηση ποιος από τους δύο υποψηφίους έχει καλύτερη προσέγγιση στο θέμα της οικονομίας, της ανεργίας και της απασχόλησης, το 43% των ψηφοφόρων επέλεξε τον Τραμπ και το 41% τη Χάρις.

Στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Αύγουστο ο Τραμπ προηγείτο με τρεις μονάδες σε αυτό το θέμα και στα τέλη Ιουλίου, λίγες ημέρες αφού η Χάρις ξεκίνησε την εκστρατεία της, το προβάδισμά του άγγιζε τις 11 μονάδες.

Μολονότι οι πανεθνικές δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Reuters/Ipsos, δίνουν σημαντικές ενδείξεις για τις απόψεις του εκλογικού σώματος, ο νικητής των εκλογών καθορίζεται από τα αποτελέσματα κάθε Πολιτείας ξεχωριστά. Επτά αμφίρροπες Πολιτείες είναι πιθανόν να κρίνουν το αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 1.029 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 871 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Από αυτούς, οι 785 είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές.

Μεταξύ αυτών των πιθανών ψηφοφόρων, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 44%, ποσοστό παρόμοιο με το προβάδισμα που έχει αν ληφθούν υπόψη όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ιστορική τελευταία ομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από την παραμονή στην εξουσία»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: