Απάτη με τη «υπογραφή» του Μπραντ Πιτ: Σπείρα στην Ισπανία ξάφριζε ευάλωτες συναισθηματικά γυναίκες προσποιούμενη τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ

US actor Brad Pitt. EPA/EDDY LEMAISTRE




Πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από δύο γυναίκες 325.000 ευρώ παριστάνοντας τον αστέρα του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ στο διαδίκτυο συνέλαβε η ισπανική αστυνομία

Οι ύποπτοι «συνάντησαν» τις γυναίκες σε μια διαδικτυακή σελίδα για τους θαυμαστές του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και τις έκαναν να πιστέψουν ότι «είχαν συναισθηματική σχέση μαζί του», ανέφερε η ισπανική αστυνομία Guardia civil σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Προσποιούμενοι τον Πιτ, τα μέλη της συμμορίας φέρονται στη συνέχεια να ενθάρρυναν τις γυναίκες να επενδύσουν σε διάφορα έργα που δεν υπήρχαν.

Η μία γυναίκα, από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, εξαπατήθηκε κατά 175.000 ευρώ, ενώ η άλλη, από τη βόρεια Χώρα των Βάσκων, έχασε 150.000 ευρώ.

«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματα, είχαν μελετήσει τα κοινωνικά τους δίκτυα και είχαν φτιάξει ένα ψυχολογικό προφίλ τους, ανακαλύπτοντας έτσι ότι και οι δύο γυναίκες ήταν δύο ευάλωτα άτομα, χωρίς στοργή και σε κατάσταση κατάθλιψης», ανέφερε η αστυνομία.

«Χρησιμοποίησαν επίσης πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να ανταλλάξουν μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις δύο γυναίκες, μέχρι που έφτασαν σε σημείο να πιστέψουν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος τους υποσχόταν μια ρομαντική σχέση και ένα κοινό μέλλον».

Για την υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, έκανε έφοδο σε πέντε σπίτια, κατάσχεσε αρκετά κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο «στο οποίο ήταν καταγεγραμμένες οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν 85.000 ευρώ από το συνολικό ποσό της απάτης.

Με πληροφορίες από Guardian

Η αποκαθήλωση ενός ήρωα; Ο διασημότερος YouTuber του πλανήτη, ο MrBeast, αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για σεξισμό και μισογυνισμό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: