Προς κύριο Αταμάν και λοιπούς όμοιους του: Ποιος είπε πως είναι στραβός ο γιαλός; Εμείς είναι που στραβά αρμενίζουμε (στην Ελλάδα και στην Κύπρο)…

FILE PHOTO: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ergin Ataman (Εργκίν Αταμάν), αντιδρά, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το Final 8 Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, στο γήπεδο Ηρακλείου Κρήτης, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (Ντίνου) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Πάρα πολύ καλά έκαναν οι φίλαθλοί οι οποίοι ανάρτησαν το μεγάλο πανό με το αντικανονικό μήνυμα στο Στάδιο «Ελευθερία» της Λευκωσίας. Γεγονός που ενόχλησε τον Τούρκο προπονητή του Παναθηναϊκού, που για να δείξει τη δυσαρέσκεια του αποχώρησε επιδεικτικά από το γήπεδο, δηλώνοντας ότι αθλητισμός και πολιτική δεν πάνε μαζί.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν πρέπει να θυμίσουμε ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά πρόβλημα βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης για πενήντα συναπτά έτη παράνομης κατοχής από την Τουρκία μεγάλου τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενός κράτους πλήρους μέλους Διεθνών Οργανισμών, όπως είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οργανισμοί που απέδειξαν ότι διαθέτουν πολύ κοντή μνήμη και επιλεκτικές ευαισθησίες [βλέπε εισβολή (Made in USA) του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και άλλες πολλές παρόμοιες περιπτώσεις].

Και επειδή μίλησε για την πολιτική που δεν χωρά στον αθλητισμό ο κ Αταμάν, καλό είναι να του θυμίσουμε ότι δεν τον ακούσαμε ποτέ να διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των Ρωσικών ομάδων από το καλαθοσφαιρικό πρωτάθλημα στο οποίο και ο ίδιος λαμβάνει μέρος απολαμβάνοντας μυθικές απολαβές!

  • Και για να μη ξεχνιόμαστε: θυμίζουμε ότι ο σημερινός προπονητής του καλαθοσφαιρικού Παναθηναϊκού (όπως και ο τέως προπονητής στην ομάδα ποδοσφαίρου του της αθηναϊκής ομάδας), είναι προσωπικός φίλος του Ταγίπ Ερντογάν και υποστηρικτής των Γκρίζων λύκων … με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν κάποιες ανακοινώσεις (εδικά του επίσημου Παναθηναϊκού), που στεναχωρούν και προσβάλλουν ασύστολα τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες και ειδικότερα τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού στην Κύπρο που προσήλθαν αθρόα στο στάδιο «Ελευθερία» της Λευκωσίας, για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Κύριε Δημήτρη Γιανακόπουλε, ειλικρινά περίμενα μια καλύτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα εκ μέρους σας! Με τέτοιες συμπεριφορές θα τρίζουν τα κόκκαλα των μεγάλων Γιαννακόπουλων που ανέστησαν τον καλαθοσφαιρικό Παναθηναϊκό!

Ζούμε δυστυχώς σε καιρούς απόλυτης κατάντιας, όπου κάθε τι το πατριωτικό θεωρείται αμαρτία και έγκλημα καθοσιώσεως! Περισσότερο από τους κατακτημένους και λιγότερο από τους κατακτητές!

Και απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς μου φαίνεται πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που κατεβάζουμε κανονικά τα βρακιά ……

Υστερόγραφο: Έμαθα ότι ο κ. Αταμάν και οι τούρκοι καλαθοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απαίτησαν να μην σφραγισθούν τα διαβατήρια τους κατά την είσοδο τους στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ξέρετε γιατί φαντάζομαι. Διότι δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν ένα κράτος το οποίο φιλοξένησε και υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων την ομάδα τους. Κυρίες και κύριοι: Ποιος είπε πως είναι στραβός ο γιαλός… εμείς είναι που στραβά αρμενίζουμε…

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε “αυξήσεις ντροπής” σε μισθούς και συντάξεις, οι πολίτες δεν θα είναι νομοταγείς ποτέ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: