Η ελληνική Super League μιλάει όλο και λιγότερο ελληνικά: Μόλις 24,43% το ποσοστό των Ελλήνων παικτών που αγωνίστηκαν την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Ο παίκτης του Βόλου Μαξιμιλιάνο Κόμπα (2Α) και ο παίκτης του ΠΑΟΚ Τάισον (Α) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα Βόλος – ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον Βόλο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ




Μόλις 54 παίκτες από τους 221 που συνολικά αγωνίστηκαν στις επτά αναμετρήσεις της 5ης ημέρας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν Έλληνες. Ποσοστό 24,43%!

Από αυτούς οι 36 ήταν βασικοί στις 14 ομάδες, ενώ οι υπόλοιποι 18 πέρασαν στα παιχνίδια ως αλλαγή.

Την ίδια στιγμή 167 ήταν οι ξένοι ποδοσφαιριστές που παρουσιάστηκαν στις συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής, ποσοστό 75,57%! Από αυτούς οι 118 ξεκίνησαν βασικοί και οι άλλοι 49…ήρθαν από τον πάγκο.

Έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, από τους 425 συνολικά παίκτες των 14 ομάδων της ελληνικής Super League, οι 250 είναι ξένοι, ποσοστό 58,82%!

Αξιοσημείωτο στην 5η αγωνιστική, είναι ότι στον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό (2-1), ο προπονητής της ομάδα της Θεσσαλονίκης, Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε 15 ξένους, 11 βασικούς και άλλους τέσσερις ως αλλαγή, έχοντας έτσι και αλλιώς στην αποστολή των 20 παικτών, μόλις έναν Έλληνα, τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Δύο Έλληνες (Τζολάκη και Ντόη) είχε ο Ολυμπιακός στην αρχική ενδεκάδα του, ενώ ο Μεντιλίμπαρ έκανε πέντε αλλαγές , όλους ξένους, φτάνοντας έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιάσουν 14 «λεγεωνάριους» στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με ενδεκάδα ξένων είχε εμφανιστεί νωρίτερα τα Σάββατο και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο, όπου νίκησε με σκορ 4-1. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο 2ο ημίχρονο (65’) τον Κωνσταντέλια αντί του Σβαμπ, μαζί ακόμα τέσσερις ξένους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμούς τους στο «Πανθεσσαλικό» σε 15.

Ο Βόλος είχε δύο Έλληνες (Καλογερόπουλος και Μίγας) στην ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα, ενώ πέρασαν ως αλλαγές άλλοι τέσσερις ξένοι παίκτες, φτάνοντας έτσι τους 13.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα με τους περισσότερους ξένους παίκτες στην Super League είναι ο Παναθηναϊκός (26 συνολικά), αλλά στο ματς με τον Πανσερραϊκό (3-1), είχε τρεις Έλληνες στην 11αδα το και ένας πέρασε ως αλλαγή.

Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα με τους λιγότερους ξένους (συνολικά 12) και στον αγώνα του με τη Λαμία (4-2) είχε τρεις Έλληνες στην ενδεκάδα του και δύο ακόμα αγωνίστηκαν ως αλλαγή. Έπαιξαν οι 11 από τους 12 συνολικά ξένοι του.

Η παρουσία Ελλήνων και ξένων παικτών στις επτά συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής στην ελληνική Super League:

Βόλος (Χοακίν Γκομες)-ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) 1-4: 2 Έλληνες βασικοί για το Βόλο, 9 ξένοι βασικοί και 4 ξένοι ως αλλαγή-κανένας Έλληνας βασικός στον ΠΑΟΚ, 1 σαν αλλαγή, 11 ξένοι βασικοί και 4 ως αλλαγή.

Άρης (Άκης Μάντζιος)-Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ)2-1: Κανένας Έλληνας βασικός ή αλλαγή στον Άρη-2 Έλληνες βασικοί στον Ολυμπιακό, 9 ξένοι βασικοί και πέντε ως αλλαγή.

Παναιτωλικός (Γιώργος Πετράκης)-Αστέρας Τρίπολης (Κλωντ Μακελελέ) 1-1: 4 Έλληνες βασικοί και 1 ως αλλαγή στον Παναιτωλικό, 7 ξένοι βασικοί και 4 ως αλλαγή -4 Έλληνες βασικοί και 1 αλλαγή στον Αστέρα Τρίπολης, 7 ξένοι βασικοί και 3 ως αλλαγή.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος)-ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας) 1-1:5 Έλληνες βασικοί στον Λεβαδειακό και 2 αλλαγή, 6 ξένοι βασικοί και 3 αλλαγή-4 Έλληνες βασικοί στον ΟΦΗ και 3 αλλαγή, 7 βασικοί ξένοι και 2 αλλαγή.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο)-Πανσεραϊκός (Χουαν Φεράντο) 3-1:3 ‘Ελληνες βασικοί και 1 αλλαγή στον Παναθηναϊκό, 8 ξένοι βασικοί και 4 αλλαγή-2 Έλληνες βασικοί και 3 αλλαγή στον Πανσεραϊκό, 9 ξένοι βασικοί και 2 αλλαγή.

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία)-Λαμία (Μαρίνος Σάτσιας) 4-2: 3 Έλληνες βασικοί και 2 αλλαγή στον Ατρόμητο, 8 ξένοι βασικοί και 3 αλλαγή-3 Έλληνες βασικοί και 1 αλλαγή στη Λαμία, 8 ξένοι βασικοί και 4 αλλαγή.

Καλλιθέα (Μάσιμο Ντονάτι)-ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) 0-0: 2 Έλληνες βασικοί και 2 αλλαγή στην Καλλιθέα, 9 ξένοι βασικοί και 3 αλλαγή-2 Έλληνες βασικοί και 1 αλλαγή στην ΑΕΚ, 9 ξένοι βασικοί και 4 ξένοι αλλαγή.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εναν ακόμη τίτλο με την Team Europe πανηγύρισε ο Τσιτσιπάς: Ο Αλκαράθ έδωσε την καθοριστική νίκη* Οκτώ θέσεις κάτω στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: