Το Ισραήλ θα …τραβήξει μαζί του και τις ΗΠΑ, σε ένα νέο πόλεμο, στο Λίβανο; Αμερικανοί στρατιώτες στην Κύπρο… Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή με αφορμή την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου στέλνουν πρόσθετο στρατιωτικό προσωπικό. Δεν είπε πόσοι, ούτε σε ποια χώρα θα σταλούν.

Αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα σταλούν στην Κύπρο στο πλαίσιο της προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή. Στο νησί βρίσκονται ήδη περίπου 3 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει κάποιες από τις κινήσεις του Ισραήλ σε ότι αφορά τη Χεζμπολάχ και σύμφωνα με πληροφορίες θα σταθεί στο πλευρό του Εβραϊκού Κράτους εάν ξεκινήσει επίσημα ο νέος πόλεμος. Αλλά θα προτιμούσε να μην μετατραπεί ο Λίβανος σε Γάζα.

Μίλησαν πάλι χθες οι υπουργοί Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Φαίνεται ότι ξεπεράστηκε η παρεξήγηση. Ο Γκάλαντ ενημέρωσε πλήρως τον Λόιντ Όστιν για τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ αλλά και για τους σχεδιασμούς από εδώ και πέρα.

Και έχει σημασία ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έδωσαν ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται καθώς η Χεζμπολάχ επεκτείνει τις επιθέσεις της βαθύτερα στο Εβραϊκό Κράτος.

  • Ταυτόχρονα τόνισε τη σημασία της εξεύρεσης δρόμου προς μια διπλωματική λύση που θα επιτρέψει στους κατοίκους και στις δύο πλευρές των συνόρων να επιστρέψουν στα σπίτια τους το συντομότερο και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, καθώς και την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που θα φέρει όλους τους ομήρους στα σπίτια τους.

Ο Αμερικανός υπουργός έστειλε και μήνυμα στη Χεζμπολάχ και στους υπόλοιπους συμμάχους του Ιράν -και στην ίδια την Τεχεράνη- ότι η Αμερική παραμένει σε θέση να προστατεύσει τις δυνάμεις και το προσωπικό τηςκαι είναι αποφασισμένη να αποτρέψει οποιονδήποτε περιφερειακό παράγοντα από το να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ή να επεκτείνει τη σύγκρουση.

Εκ μέρους του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε ότι η δολοφονία του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ έφερε δικαιοσύνη. Εννοεί φυσικά την εξόντωση του Ακίλ, ο οποίος ήταν επικηρυγμένος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις δολοφονίες δεκάδων Αμερικανών στη Βηρυτό.

Ο Νετανιάχου θεωρεί ότι εξυπηρέτησε την Ουάσιγκτον, δολοφονώντας ένα εκ των μεγαλύτερων εχθρών τους.

Το θέμα του Λιβάνου, και γενικά της Μέσης Ανατολής, μεταφέρθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Αναμένουμε ότι θα ξεκινήσει τον χορό αύριο Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, όπου θα επιτεθεί με άγριο τρόπο στο Ισραήλ και θα το κατηγορήσει ότι χρησιμοποιεί γενοκτονικές μεθόδους.

Και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μέχρι την Παρασκευή, όταν θα προσφωνήσει τη Γ.Σ. ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ανέβαλε την επίσκεψη για δεύτερη φορά αλλά θα έρθει και θα μιλήσει και θα απαντήσει σε όλους, ειδικά στον Ερντογάν.

Την Τρίτη θα τοποθετηθεί και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πόσο κοντά (ή μακριά) είμαστε από την τριμερή για το Κυπριακό; Θα πείσει ο Πρωθυπουργός τον Ερντογάν; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Omega (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Κάμαλα δεν έκανε τη χάρη στον Ταγίπ… Η μη απάντηση -μέχρι της στιγμής- του Ντόναλντ Τράμπ: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: