Κυπριακό, πολεοδομική αμνηστία, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και κινητοποιήσεις για τη διαφθορά στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό, η έναρξη υποβολής αιτήσεων για πολεοδομική αμνηστία, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η χθεσινή διαδήλωση κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι, συγκεκριμένα, οι επερχόμενες ξεχωριστές συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ερσίν Τατάρ, η σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καθοριστική ευκαιρία για το Κυπριακό» γράφει στο κύριο του θέμα για αυστηρή υπόδειξη της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να αναλάβει επιτέλους δράση για το Κυπριακό.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι χωρίς όρια είναι η σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με τις ΗΠΑ να έχουν παροτρύνει τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο.

Αλλού δημοσιεύει αναφορές του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Αλαμπρίτη για την υπογεννητικότητα, κάνοντας λόγο για μεγάλη πληθυσμιακή κατρακύλα των Ελληνοκυπρίων.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Αιτήσεις από σήμερα για πολεοδομική αμνηστία» και γράφει ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 23 Μαρτίου 2025 στους νέους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ερσίν Τατάρ και κάνει λόγο για μικρές προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και σημειώνει ότι η ΕΔΕΚ αποχώρησε καταγγέλλοντας ποδηγέτηση της εκδήλωσης από το ΑΚΕΛ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ήταν και οι 33 εξαίρετοι» γράφει ότι σε διαδικασία προαγωγών που έχει ολοκληρωθεί, όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί είχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία, 38 από τα 40, ενώ σημειώνει ότι η Υπουργός Παιδείας είναι έτοιμη για ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, γράφοντας ότι ξεχείλισε το ποτήρι της οργής κατά της διαφθοράς, ενώ αναφέρει ότι από την εκδήλωση αποχώρησε η ΕΔΕΚ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ ψάχνει για δύο «ναι» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ερσίν Τατάρ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Να στήσουμε δίχτυ άμυνας και επίθεσης απέναντι στη διαφθορά» γράφει στο κύριό της θέμα ότι πραγματοποιήθηκε χθες μεγαλειώδης συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενάντια στη διαφθορά.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σχέδιο με τρεις άξονες για τα επιτόκια και γράφει ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σε επιστολή του προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ήγειρε το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βλέπει ΓΓ ΟΗΕ και αρχηγούς κρατών για το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ΖΣΩ/ΓΒΑ

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Βρανδεμβούργο και η εσωκομματική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρασία… ελλείψει άλλης στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: