Θα ακολουθήσει τον Αυγενάκη; Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς, σήμερα η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ* Πληροφορίες για διαγραφή και από το κόμμα [video]

FILE PHOTO Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά να παρίσταται στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας βουλευτών, Αθήνα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Με το ερώτημα της διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Η παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το Mega, εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται η διαγραφή του και από το κόμμα. 




“Δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Παραπέμπεται για τις δηλώσεις του περί αδιαφάνειας κατ’ επανάληψη, η κα Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημοσίως” τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή, ο Μάριος Σαλμάς θα προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας σήμερα για να δώσει εξηγήσεις.

Από την Παρασκευή που έγινε γνωστό το ερώτημα της διαγραφής του, επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος, λέγοντας ό,τι θέλει να πει στην επιτροπή και αμέσως μετά την απόφαση της, ίσως με δημόσια δήλωση.

Εάν-όπως όλα δείχνουν- τελικά διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, θα είναι ο δεύτερος ανεξάρτητος βουλευτής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, μετά τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος πάντως έχει δηλώσει ότι παραμένει σταθερά στρατιώτης του κόμματος, στηρίζοντας δηλαδή την κυβέρνηση στην ψήφιση των νομοσχεδίων. Μένει να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και ο Μάριος Σαλμάς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ και την ηγεσία των Εβραιο-Αμερικανών: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα, και ο πόλεμος στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: