Η Κάμαλα δεν έκανε τη χάρη στον Ταγίπ… Η μη απάντηση -μέχρι της στιγμής- του Ντόναλντ Τράμπ: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος συνομιλούν με τον Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ. Photo από βίντεο SKAI TV




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε πάρα πολύ να συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Κάμαλα Χάρις, αλλά δεν τα κατάφερε, απ’ ότι βλέπουμε στο πρόγραμμα της.

Η Κάμαλα Χάρις βρέθηκε για μερικές ώρες στη Νέα Υόρκη, όπου έλαβε μέρος σε εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας της. Με την ευκαιρία μάζεψε ακόμα 27 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μιάμιση ώρα, γεγονός για το οποίο και πανηγύρισε.

Η απαίτηση του Ερντογάν, λοιπόν, ήταν να βρει χρόνο η Αντιπρόεδρος για να τον συναντήσει. Όπως σας είπα, με βάση το πρόγραμμα της, δεν πραγματοποιήθηκε καμία τέτοια συνάντηση -η κ. Χάρις ήδη επέστρεψε στην Ουάσιγκτον και δεν προτίθεται να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  • Όταν, λοιπόν, του είπαν ότι δεν μπορεί να τον συναντήσει, αντιπρότεινε ένα τετ-α-τετ με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο. Μέχρι της στιγμής δεν έχει καθοριστεί τίποτα.

Φαντάζομαι ότι θα με ρωτήσετε γιατί να ζητά να συναντήσει τους υποψήφιους των Δημοκρατικών και όχι τον καλό του φίλο, Ντόναλντ Τραμπ.




Ζήτησε συνάντηση και με τον πρώην Πρόεδρο, ο οποίος επί της θητείας του είχε εξυπηρετήσει ποικιλοτρόπως τον Ερντογάν, αν και -πάλι επί της θητείας του- επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Και θυμίζω ότι ακύρωσε το συμβόλαιο για την πώληση 100 μαχητικών F-35 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Μέχρι της στιγμής, η πλευρά του κ. Τραμπ δεν απάντησε στο επιτελείο του Ερντογάν. Την ίδια στιγμή υπάρχει ενημέρωση για συναντήσεις του πρώην προέδρου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας και τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, ίσως και με άλλους. Ήδη συναντήθηκε με τον ηγέτη του Κατάρ, στην κατοικία του, στο Φλόριντα.

Πάντως, το βράδυ της Κυριακής, ο Ερντογάν τοποθετήθηκε για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Δήλωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά την κούρσα μεταξύ της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και του πρώην Προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

«Ανεξάρτητα από το ποιος θα γίνει πρόεδρος ως αποτέλεσμα των εκλογών, η άποψή μας για την Αμερική και ο διάλογος υψηλού επιπέδου στις σχέσεις μας δεν θα αλλάξει», πρόβλεψε ο Ερντογάν.

Κατά τα άλλα, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το γεγονός ότι ο Ερντογάν μετέφερε στη Νέα Υόρκη την προεδρικήτου λιμουζίνα, την οποία έχει σταθμεύσει έξω από το Τουρκικό Κέντρο, απέναντι από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Αθήνα και η Λευκωσία βαδίζουν μαζί για την ηλεκτρική διασύνδεση: Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται το γεωστρατηγικό ρίσκο, δεν θα τολμήσει η Τουρκία, λέει ανώτατη πηγή! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: