Ντροπής πράγματα: Έπρεπε να φαγωθεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης διότι ενοχλούσε το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Κύπρου

Ο πρώην Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ Θάλεια Νεοφύτου, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον τέως Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είναι διάτρητη, όπως με ενημέρωσε γνωστός νομικός του νησιού, στον οποίο κατέφυγα.

Δεν είχα καμία αμφιβολία αν και οι νομικές μου γνώσεις είναι του δημοτικού. Αλλά σκεπτόμενος πολιτικά και στη βάση της μελέτης των κειμένων των καλών συναδέλφων του Φιλελεύθερου, που κάλυψαν εξαιρετικά το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να φαγωθεί ο κ. Μιχαηλίδης διότι ενοχλούσε το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας. Ντροπή, είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο μυαλό μου.

Εάν έχουν έτσι τα πράγματα, αλήθεια, ειλικρινά ντρέπομαι, διότι η Κύπρος στο εξωτερικό είναι γνωστή ως μία διεφθαρμένη χώρα. Η απόφαση αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη …«φήμη» της Πατρίδας μας. Πιστεύω ότι ο κ. Μιχαηλίδης, με τον οποίο δεν είχα ποτέ φιλικές ή άλλες σχέσεις, εννοούσε όσα έλεγε για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

  • Τη μία και μοναδική φορά που τον συνάντησα, για μία υπόθεση διαφθοράς που ερευνούσαμε, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με ένα άνθρωπο στο κυπριακό κράτος που ΔΕΝ ήταν διεφθαρμένος. Διότι αν ήταν, θα τον είχαν σταυρώσει οι αντίπαλοι του.

Εύχομαι, αλλά και ελπίζω, ότι θα ασχοληθεί στο σύντομο μέλλον με τα κοινά. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται καθαρούς ανθρώπους, πολίτες που ενδιαφέρονται για το σύνολο, όχι για την τσέπη τους.

Οι Γενικοί Εισαγγελείς, αν ξόδευαν το ένα δέκατο του χρόνου τους, για να πολεμήσουν τη διαφθορά, η Κύπρος θα ήταν η πιο αδιάφθορη χώρα. Αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες χρόνο και κρατικό χρήμα για να διώξουν τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά τις υποθέσεις διαφθοράς τις αφήνουν στα χρονοντούλαπα της Εισαγγελίας. Κρίμα. Οι πολίτες καλά κάνουν και δεν τους εμπιστεύονται.

Αν ο κ. Χριστοδουλίδης, που ΔΕΝ είναι διεφθαρμένος, ενδιαφέρεται πραγματικά να αφήσει έργο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και να μείνει στην ιστορία, πρέπει να ξεκινήσει να καθαρίζει τον στάβλο του κυπριακού Αυγεία από την Εισαγγελία.

Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δεν το ήξερε ο Σημίτης, θα το ξέρουν τα βρώμικα πληρωμένα “τρολς” της Αθήνας; “Μα η Κύπρος έχει στρατό”; είχε ερωτήσει την εποχή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Όλοι σε στάση προσοχής… Η Αννίτα Δημητρίου έσωσε την πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία: Ο “ταραξίας” και “προβοκάτορας” Κουλίας της έκανε την καλύτερη πλάκα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: