Τρολάρουν την Χεζμπολάχ; Δεν έχει σχέση το Ισραήλ με τις εκρήξεις στον Λίβανο, λέει ο πρόεδρος Χέρτζοκ * «Πήραν το μήνυμα, με επιθέσεις που δεν διανοούνταν», λέει ο Νετανιάχου

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζοκ στην διάρκεια της συνέντευξής του στο βρετανικό SkyNews επιδεικνύει τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν από επιδρομή στον Λίβανο, προχθες Παρασκευή. Screenshot via X@SkyNews




Με σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπόσχεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ θα «λάβει το μήνυμα» μετά από μια σειρά δραματικών ισραηλινών επιχειρήσεων.

«Τις τελευταίες ημέρες χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με μια σειρά από πλήγματα που δεν φανταζόταν», λέει στο βίντεο. «Αν η Χεζμπολάχ δεν έλαβε το μήνυμα, σας υπόσχομαι, θα το λάβει», προσθέτει.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους [εκτοπισμένους από τον βορρά του Ισραήλ – στα σύνορα με τον Λίβανο] κατοίκους μας με ασφάλεια στα σπίτια τους. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί [ρουκέτες] εναντίον των κατοίκων της, πυρά στις πόλεις της», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Ούτε το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να το ανεχθεί».

  • Όπως έκανε όλες τις τελευταίες ημέρες, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ασφάλεια».

Προχθές Παρασκευή, το Ισραήλ δολοφόνησε τους ανώτατους διοικητές της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ και Αχμέτ Ουαχμπί, μαζί με άλλα κορυφαία μέλη της τρομοκρατικής ομάδας, σε αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις [IDF] είπε ότι ο Ακίλ επέβλεπε μια προγραμματισμένη επιχείρηση εισβολής στο Ισραήλ.

Το χτύπημα σημειώθηκε μετά τον θάνατο 30 μελών της Χεζμπολάχ σε εκρήξεις βομβητών και γουόκι τόκι  στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα. Η επίθεση αποδόθηκε στο Ισραήλ, το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα σχολιάσει.

¨Ομως, σήμερα, με συνέντευξή του στο βρετανικό SkyNews, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζοκ, είπε πως η χώρα του δεν έχει “καμιά σχέση” με το μπαράζ επιθέσεων και εκρήξεων κατά συσκευών επικοινωνίας μελών και στελεχών της Χεζμπολάχ.

Διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο με τον Λίβανο, ο ισραηλινός πρόεδρος ομολόγησε ωστόσο ότι υπάρχουν οι πιθανότητες “μιας δραματικής κλιμάκωσης”. Είπε χαρακτηριστικά ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά η χώρα αυτή είναι «όμηρος» της Χεζμπολάχ και το Ισραήλ πολεμά “για όλον τον ελεύθερο κόσμο”.

Με πληροφορίες από skynews/ The Times of Israel

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε 290 στόχους στον Λίβανο: Νωρίτερα η Χεζμπολάχ είχε επιτεθεί βαθιά στο έδαφος του εβραϊκού κράτους με μπαράζ ρουκετών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: