Η επισκόπηση του κυριακάτικου Κυπριακού Τύπου: Στο επίκεντρο κυπριακό, σφετερισμός περιουσιών στα κατεχόμενα και παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




To Kυπριακό υπό το φως της συνάντησης του ΠτΔ με τον ΓΓ στη Νέα Υόρκη, η σεναριολογία για τα επόμενα βήματα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη μετά την παύση του, οι υποθέσεις σφετερισμού Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα και οι κινήσεις των ξένων σφετεριστών είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η δεύτερη ευκαιρία του Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη» και γράφει ότι η αποστολή της Ολγκίν μπήκε στον πάγο και η Γενική Γραμματεία περιμένει από τον Κύπριο Πρόεδρο να ξεκλειδώσει τη διαδικασία. Αλλού γράφει πως προέβη σε περίεργες και προκλητικές δηλώσεις ο ΠτΔ σε συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι. Η «Α» προβάλλει αλλού την τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου στην απόφαση για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Σκέψεις Οδυσσέα για Προεδρικές και συμπόρευση με Χαραλαμπίδου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι σε πρώτη φάση ετοιμάζεται Κίνηση κατά της διαφθοράς. Αλλού γράφει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον χαρακτηρισμό “ο πιο μακρύς πόλεμος”. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο διακρατικό ντιλ για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κρήτη.

Κάτω από τον τίτλο «Πωλούν και φεύγουν ξένοι σφετεριστές» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι μετά τις συλλήψεις από την Κυπριακή Δημοκρατία καταγράφονται τάσεις φυγής. Αλλού γράφει για αγώνα διάσωσης της κληρονομιάς μας στα κατεχόμενα και ότι εντός του 2024 ολοκληρώθηκε η συντήρηση 20 μνημείων. Ο «Φ» προβάλλει αλλού δηλώσεις εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ για το ν/σ για την τηλεργασία.

«Αγγίζουν και τον Πρόεδρο οι ευθύνες για την παύση του Γενικού Ελεγκτή» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα το ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό. Αλλού φιλοξενεί ρεπορτάζ για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους που οργάνωσε το ΑΚΕΛ. Η «Χ» προβάλλει την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού και αναφέρεται σε εγκατάλειψη.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο μόνος δρόμος για την Πόλη είναι η “ανάπτυξη”» και φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου για τα αναπτυξιακά έργα που είναι απαραίτητα στην περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας-Κύπρου για τον GSI. Γράφει σε άλλο θέμα ότι οι νεαροί σήμερα χρησιμοποιούν ένα διεθνή κωδικό slang που δεν είναι κατανοητός.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η επόμενη μέρα της κρίσης» και αναφέρεται στον απόηχο της παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και σε κινήσεις του ΠτΔ για εκτόνωση. Αλλού αναφέρει ότι οι εμμονές του Τ/κ ηγέτη συντηρούν το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Αναφέρει επίσης σε άλλο θέμα ότι στην ίδια τροχιά είναι Κύπρος και Γερμανία στο μεταναστευτικό.

Η «Σημερινή της Κυριακής» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Βατήρας η Κύπρος του Ερντογάν» και γράφει ότι η Τουρκία στήνει βάσεις παντού και πνίγει την πολιτική του ΠτΔ ενώ κόβει το οξυγόνο και στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι μπαίνουν δυναμίτες στη συνθήκη του Σέγκεν με την κατάσταση στο μεταναστευτικό στην ΕΕ. Η «Σ» προβάλλει και επαφές των δανειοληπτών για το θέμα των επιτοκίων.

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ

Εξαιρετική εξέλιξη, αποδίδουν οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας εναντίον των κατακτητών: Πωλούν άρον-άρον και φεύγουν ξένοι σφετεριστές από τα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: