Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητας θα υποστηρίξει τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου στην Ελλάδα

FILE PHOTO: Φωτιά καίει δέντρα κοντά σε εκκλησία στο χωριό Άβαντας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Τις προτεραιότητές της για τη στήριξη προσώπων, ιερών μονών και ναών, και ιδρυμάτων, στο πλαίσιο των δράσεων του Ταμείου Ανακούφισης των πυρόπληκτων της Ελλάδας, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπό τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Όπως είναι γνωστό, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προχωρήσει στην ίδρυση του Ταμείου με στόχο την υποστήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές του Αυγούστου, με ενεργή τη συμμετοχή, από την αρχή, της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας, οι οποία είχε εγκρίνει αρχική δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής με τη συμμετοχή του επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα, αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, της Ελέιν ‘Αλεν, ταμία της Αρχιεπισκοπής, και της Αννίτας Καρταλοπούλου, α’ αντιπροέδρου της Εθνικής Φιλοπτώχου, ταξίδεψε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή δικαιοδοσίας του, να ιεραρχήσει τις ανάγκες, να εντοπίσει πηγές χρηματοδότησης και να οργανώσει πλήρες σχέδιο στήριξης. Επιπλέον, επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, την Ιερά Μονή Παναγίας ‘Αξιον Εστί στον Βαρνάβα Αττικής, η οποία υπέστη μεγάλη ζημία, και την Ιερά Μονή Πεντέλης.

Κατόπιν τούτων, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα ενέκρινε χρηματοδοτήσεις 116.000 δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο και στις ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας ‘Αξιον Εστί στον Βαρνάβα Αττικής, καθώς και στις παρακείμενες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αθανάσιος Μαρτίνος 1 και 2 του Ιδρύματος Περίθαλψης ατόμων με νοητική στέρηση και σύνδρομο Ντάουν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε αναγνώριση της γενναιοδωρίας και της αμεσότητας δράσης της Εθνικής Φιλοπτώχου, «Όπου υπάρχει ανάγκη, η Εθνική Φιλόπτωχός μας ανταποκρίνεται αμέσως και μόνο ευγνωμοσύνη έχω για αυτές τις αφοσιωμένες και πιστές γυναίκες που πάντα από την καρδιά τους στηρίζουν τους συμπατριώτες μας και όλους όσοι έχουν ανάγκη».

Επιπρόσθετα, το Ταμείο Αρωγής θα ενισχύσει με δωρεές των πιστών ομογενών μας και όλων των οργανισμών τους το έργο της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδούλα του Δήμου Ηλίδας του Νομού Ηλείας, όπου βρίσκεται το ιωνικό χωριό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο ναός καταστράφηκε ολοσχερώς και το έργο αποκατάστασης των ζημιών του εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 50.000 ευρώ.

Τέλος, το Ταμείο θα ενισχύσει το έργο και τις προσπάθειες των εθελοντών πυροσβεστών στην περιοχή της Πεντέλης, οι οποίοι έπαιξαν κομβικό ρόλο ως πρώτη γραμμή άμυνας στην κατάσβεση των πυρκαγιών με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν αφορούν στην αγορά νέου πυροσβεστικού οχήματος και νέου εξοπλισμού, ύψους 500.000 ευρώ.

Η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου, Αρλίν Σιαβέλις Κελ, χαρακτήρισε ευλογία τη συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, στο πλαίσιο των δράσεων του Ταμείου με στόχο πάντα την ανακούφιση των συμπατριωτών μας, ενώ η ταμίας της Αρχιεπισκοπής, Ελέιν ‘Αλεν, τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συντονίσει όλες τις ενέργειες, σε όλους τους τομείς χρηματοδότησης, πάντα με απόλυτη διαφάνεια και ακριβή απόδοση λογαριασμών σε σχέση με το ποσό των δωρεών που θα συγκεντρωθεί αλλά και με το ποσό που συνολικά θα δαπανηθεί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: