«Πρέπει να ντρεπόμαστε για το 8-0» λέει ο Λέο Πετρό: Η Νις διέσυρε τη Σεντ Ετιέν, αποχώρησαν στο ημίχρονο οι φίλαθλοι, «κάηκε» το Stade de Nice [video]

Οι παίκτες της Νις πανηγυρίζουν για τον θρίαμβο επί της Σεντ Ετιέν. Photo via glomex, skai tv




Η Νις όχι μόνο ξεπέρασε την ήττα της την περασμένη εβδομάδα απ’ τη Μαρσέιγ (2-0), αλλά κυριολεκτικά «ξέσπασε» πάνω στη Σεντ Ετιέν την οποία διέσυρε με ένα ιστορικό 8-0 στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη γαλλική Ligue 1.

Ο αγώνας ουσιαστικά… τελείωσε, πριν καλά-καλά ξεκινήσει, καθώς στο 7ο λεπτό η ομάδα της Νίκαιας είχε ήδη πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων το αυτογκόλ του Μπατουμπινσικά (4′) και το τέρμα του Εντομπελέ (7′).

Η Νις συνέχισε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και πριν βγει το ημίχρονο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0 με τα γκολ των Τσο (24′), Μουκοκό (26′, 39′) και Γκεσάν (37′) υποχρεώνοντας τους ταξιδιώτες της Σεντ Ετιέν να αδειάσουν τα καθίσματα στις θέσεις των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έριξαν «στροφές» απέναντι στους «στεφανουά» που βρίσκονταν σε κατάσταση… αποσύνθεσης, όμως βρήκαν άλλα δύο γκολ με τους Ντιόπ (75′) και Ροζάριο (86′, πέναλτι), δίνοντας ακόμη πιο εμφατικές διαστάσεις στην επικράτησή τους.




Ο αμυντικός της Σεντ Ετιέν, Λέο Πετρό, δήλωσε ότι η χθεσινή ήττα με 8-0 στη Νίκαια από τη Νις ήταν «ντροπή» για το σύλλογο της Ligue 1.

Το αυτογκόλ του Ντιλάν Μπατουμπίνσικα στο τέταρτο λεπτό ξεκίνησε ένα χαμό για τους φιλοξενούμενους καθώς η Νις διπλασίασε το προβάδισμά της τρία λεπτά αργότερα, με δύο γκολ του δοκάρι του Γιουσύφα Μουκόκο να κάνει τους γηπεδούχους την πρώτη ομάδα αυτού του αιώνα που σημείωσε έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας.

«Δεν υπάρχει ανάλυση. Είναι ντροπή αυτό που κάναμε. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε για τους εαυτούς μας, για τους υποστηρικτές μας και για όλη τη δουλειά που καταβάλαμε», είπε ο Πετρό στο DAZN μετά την τέταρτη ήττα της Σεντ Ετιέν σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

«Να δεχτούμε οκτώ γκολ, να είμαστε ανύπαρκτοι στην ψυχική μας κατάσταση και στις μονομαχίες. Δεν ξέρω τι να πω», πρόσθεσε.

Η νίκη συνέπεσε με τους εορτασμούς της 120ης επετείου της Νις, με τον προπονητή Φρανκ Εζ να λέει ότι το αποτέλεσμα θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του για πάντα:

«Οι αγώνες με τέτοια σκορ δεν γίνονται συχνά, αν ποτέ», είπε ο Εζ εν μέσω εορταστικής ατμόσφαιρας στο Stade de Nice, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη δεύτερη νίκη τους σε πέντε αγώνες της Ligue 1.

Ο Πετρό είπε ότι η Σεντ Ετιέν θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της αυτό το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό, με τον επόμενο αγώνα με τη Ναντ να είναι στις 29 Σεπτεμβρίου.:

«Έχουμε 10 ημέρες για να δουλέψουμε πολύ σκληρά… Θα κοιτάμε μπροστά για το επόμενο παιχνίδι πολύ γρήγορα», είπε ο Πετρό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Με πέντε αγώνες το Διηπειρωτικό Κύπελλο FIFA για ομάδες από όλο τον κόσμο: Η Ρεάλ παίζει απευθείας στον τελικό της Ντόχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: