Οι εξελίξεις με την ηλεκτρική διασύνδεση και ο απόηχος από την παύση του Γενικού Ελεγκτή προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας μετά και την χθεσινή απόφαση της ΡΑΕΚ, ο απόηχος της απόφασης για παύση του Γενικού Ελεγκτή και τα αποτελέσματα της κερδοφορίας των τραπεζών είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Θα ξεφύγει το συνολικό κόστος του καλωδίου» και γράφει ότι ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ μίλησε για σοβαρή πιθανότητα σημαντικής αύξησης.

Σε άλλο θέμα προβάλλει τις τοποθετήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση του ΣτΕ για συνέχιση της εξέτασης του ζητήματος που αφορά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας των εκτοπισμένων Ε/κ καθώς και της τ/κ πλευράς. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο κόστος της κιλοβατώρας της ΑΗΚ.

«Σφραγίδα και από τη ΡΑΕΚ στον GS Interconnector» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Αλλού αναφέρει ότι ως τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμα τα πορίσματα για τρεις μεγάλες έρευνες από την Αρχή κατά της Διαφθοράς. Ο «Π» προβάλλει αλλού την έγκριση του προϋπολογισμού από το Υπουργικό χθες.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα « Ούτε κόμμα, ούτε βουλευτικές» γράφοντας ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αποκλείει εμπλοκή του στην πολιτική στο παρόν στάδιο.

Αλλού αναφέρεται σε σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας για μείωση των οχημάτων στους δρόμους. Ο «Φ» προβάλλει επίσης έρευνα γνώμης που διεξήγαγε σύμφωνα με την οποία το 82% διαφωνεί με την παύση Οδυσσέα.

« ‘Τρελά’ κέρδη για τις τράπεζες, υψηλές χρεώσεις για τους δανειολήπτες» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι με βάση στοιχεία 1 δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα μόνο για το πρώτο εξάμηνο.

Αλλού αναφέρει ότι η ΡΑΕΚ με επιφυλάξεις και όρους άναψε το πράσινο φως για τον GSI. H «Χ» αναφέρει σε άλλο της θέμα ότι η Κύπρος παρέχει σημαντικό όφελος στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η ΕΤΕπ ανοικτή ακόμη για επένδυση στον GSI» και φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τράπεζας από την Λευκωσία για το ενδεχόμενο επένδυσης στην ηλεκτρική διασύνδεση.

Αλλού γράφει ότι η ΚΔ και το ψευδοκράτος χαιρέτισαν την απόφαση του ΣτΕ για υποθέσεις περιουσιών Ε/κ. Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΠ δήλωσε πως το ποδόσφαιρο στην Κύπρο αργοπεθαίνει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Αν αποδειχθεί «φάγωμα» του Οδυσσέα Μιχαηλίδη το ΔΗΚΟ πρέπει να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, δηλώνει ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς: Οι νέοι δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: